Liviu Pop, enervat de susținerea pe care actorii o acordă protestelor magistraților

Redactia | 11.03.2019

Senatorul PSD Liviu Pop spune că este "inacceptabil" ca actorii să susțină "protestele ilegale" ale magistraților și îi întreabă "de ce nu au ieșit în stradă să protesteze față de protocoalele cu SRI".

Pe aceeași temă

"Eu nu înțeleg de ce actorii ies să ceară abrogarea unui articol inexistent și de ce n-au ieșit să protesteze față de articolele din protocoalele cu SRI-ul, articole declarate neconstituționale, articole în care se vorbește explicit de subordonarea procurorilor față de ofițerii SRI și de implicarea ofițerilor SRI în instrumentele dosarelor penale. Îi întreb pe actori de ce n-au ieșit atunci în stradă (...) Din punctul meu de vedere, este inacceptabil ca actorii sau oricine altcineva din societate să susțină proteste ilegale ale procurorilor și judecătorilor împotriva OUG 7", a declarat Liviu Pop, într-un interviu acordat RFI, susținând că în OUG 7 nu există nici un articol care să pună justiția în subordinea politicienilor.


"Conform legii, știu și procurorii și judecătorii care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să faci protest în România, că e miting, că e pichetare, că este marș, că este orice altă formă de protest. Avem o lege și cred că exemplul acesta de rea practică pe care Iohannis l-a început atunci când a ieșit în stradă la un protest ilegal trebuie să înceteze în România, pentru că suntem un stat de drept, suntem o țară europeană și cred că înainte de toate trebuie să respectăm legea", a spus Pop în încercarea de a defini un protest ilegal.


De asemenea, întrebat cum rămâne cu dreptul la liberă exprimare, senatorul PSD a spus că "e absolut normal să ai drept la liberă exprimare, dar fără să încalci legea sau să ataci dreptul altuia de a se exprima".


Parlamentarul PSD a mai susținut că secția specială nu este un instrument politic și că se poate vorbi de imixtiune a politicului în justiție doar în cazul PNL, care s-a implicat în susținerea Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului european.


"Nu există influență politică, poate la procurorul-șef european, acolo se face consens politic, acolo se discută politic, dacă doamna Kovesi va ajunge sau nu procuror-șef european se va discuta politic, chiar dacă în România PNL-ul are deja bannere afișate cu fostul procuror-șef DNA, om politic pus lângă un partid politic. Asta este imixtiunea politică a PNL-ului. În partea cealaltă, secția specială nu este un instrument politic. Judecătorii și procurorii care protestează se tem că la un moment dat vor răspunde față de abuzurile pe care le-au săvârșit și pentru încălcarea legii. Pentru ei, o infracțiune sau o abatere disciplinară legată de protestele ilegale nu mai contează", a mai spus Liviu Pop la RFI, citat de Hotnews.ro.



Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22