Pe aceeași temă
Însă nu se se mai regăseşte în varianta de discurs postată în cursul dimineţii de luni pe pagina de Facebook a ministrului.
Afirmaţia făcută de ministrul Educaţiei Liviu Pop la Iaşi, cu ocazia deschiderii anului universitar, conform căreia "fiecare copil merită un viitor mai bun decât cel prezent" şi care a stârnit comentarii ironice pe reţelele de socializare, nu se regăseşte în varianta de discurs postată în cursul dimineţii de luni pe pagina de Facebook a ministrului.
Ministrul Educaţiei a afirmat în discursul rostit la Iaşi: "Eu, de exemplu, nu mă pot uita liniştit în oglindă până nu reuşesc să îmi duc misiunea la capăt. (...) Fiecare copil trebuie şi merită să aibă acces direct la şcoală, educaţie, studii, fiecare copil merită un viitor, un viitor mai bun decât cel prezent", conform News.ro.
"Eu de exemplu nu mă pot uita liniştit în oglindă până când nu reuşesc să îmi duc misiunea la capat.(...) Reforma înseamnă egalitate de şanse, înseamnă învăţământ de calitate: fiecare copil trebuie şi merită să aibă acces direct la şcoală, educaţie, studii, fiecare copil merită un viitor. Un viitor şi un prezent decent merită şi profesorii: una din prioritaţile mele e restaurarea respectului pentru profesor.", este varianta care se regăseşte în textul discursului de deschidere a anului universitar la universitatea "Al.I.Cuza" de la Iaşi postat luni pe contul de Facebook al ministrului.
Tot luni, ministrul şi-a schimbat şi fotografia de copertă a contului său de Facebook. Acum, în deschiderea paginii sale, este inscripţionat proverbul "Omul fără învăţătură e ca pământul fără ploaie".
Demersul ministrului a fost prilej de ironii ale comentatorilor sau de aluzii la declaraţia făcută la Iaşi.
Aceasta nu este prima declaraţie a ministrului care generează comentarii şi critici. În urmă cu două săptămâni, el a afirmat în plenul Senatului, la dezbaterea moţiunii simple privind Educaţia, că "greşelile se pot corecta, erorile nu".
”Mi s-au adus nenumãrate reproşuri în ultimele luni de când am preluat conducerea acestui minister, multe dintre ele de ordin personal, cum scriu, cum mã exprim. Nu voi încerca sã mã disculp. În viaţă, ca şi în politicã, existã greşeli şi existã erori. Este esenţial însã faptul cã greşelile se pot corecta, erorile nu”, a declarat Liviu Pop în faţa senatorilor.