Lucian Onea, șeful DNA Ploiești, acuzat că „şi-ar fi exercitat funcţia cu rea-credinţă”

Redactia | 05.04.2018

Șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, va fi judecat de Secția pentru procurori a CSM pentru exercitarea funcţiei cu rea-credinţă.

Pe aceeași temă

 

 

Inspectorii judiciari susțin că au solicitat arestarea preventivă a unui inculpat în baza unor înscrisuri trimise de o persoană din străinătate, deşi ştia că au fost transmise de altcineva.

 

"Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de: Onea Lucian Gabriel, procuror șef la Serviciului Teritorial Ploiești al Direcției Naționale Anticorupție, pentru exercitarea funcției cu rea credință, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. t) teza 1, din Legea nr. 303/2004.

 

În motivarea acţiunii s-a reţinut că procurorul a solicitat arestarea preventivă a unui inculpat în baza unui probatoriu care cuprindea, printre altele, înscrisuri pretins transmise de o persoană din afara ţării deși cunoștea că acestea au fost depuse,  conform unei înțelegeri prealabile, de o altă persoană.

 

Negulescu Mircea, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, suspendat din funcție, și Savu Alfred Virgiliu, procuror la Serviciul Teritorial Ploiești  al Direcției Naționale Anticorupție, pentru nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter şi exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. j) și t) teza a II-a  din Legea nr. 303/2004.

 

S-a reţinut că procurorii, prin discuţii purtate cu mai multe persoane, în afara cadrului legal, s-au creat premisele divulgării măsurilor de protecţie a martorilor ameninţaţi și a conţinutului probatoriului.

 

"Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de:

 

Onea Lucian Gabriel, procuror şef la Serviciului Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru exercitarea funcţiei cu rea credinţă, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. t) teza 1, din Legea nr. 303/2004. În motivarea acţiunii s-a reţinut că procurorul a solicitat arestarea preventivă a unui inculpat în baza unui probatoriu care cuprindea, printre altele, înscrisuri pretins transmise de o persoană din afara ţării deşi cunoştea că acestea au fost depuse, conform unei înţelegeri prealabile, de o altă persoană

 

Negulescu Mircea, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, suspendat din funcţie, şi Savu Alfred Virgiliu, procuror la Serviciul Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter şi exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. j) şi t) teza a II-a din Legea nr. 303/2004", transmite Inspecţia Judiciară.

 

Acţiunea disciplinară va fi înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorilor în cauză.", potrivit unui comunicat al Inspecției Judiciare.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22