Mădălin Hodor despre dosarul tatălui lui Tăriceanu: Veți descoperi ce înseamnă să distrugi vieți

Laurentiu Gheorghe | 12.04.2019

Mădălin Hodor, cercetător CNSAS, spune că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut să-i fie dat „peste rând” dosarul tatălui său adoptiv, fruntașul liberal de după 1990, Dan Amadeo Lăzărescu.

Pe aceeași temă

Istoricul Mădălin Hodor nu este surprins că președintele Senatului este obișnuit să fie servit cu orice peste rând: „Normal ca îl vreți peste rând, că nu o să stați ca restul foștilor deținuți politici care vin după ce au mers noaptea întreagă cu trenul. Sunteți obișnuit să nu stați la coadă pentru nimic”

”De data asta sunt de acord. Luați-l peste rând. La super-urgență. Și citiți-l in liniște. Veti descoperi ce însemna să distrugi vieți și să fii o unealtă pe bani a Securității”, spune istoricul într-o postare în care acuză și ”minciuna grosolană” a lui Tăriceanu, care a spus aseară că l-a cunoscut pe fiul disidentului Gheorghe Ursu.

”Cât despre mine, nu știu de ce să fiu mai îngrijorat: de micimea dumneavoastră morală sau de faptul că vreți sa fiți președintele acestei țări?”, mai notează Mădălin Hodor.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seară, la Digi 24, că Andrei Ursu, fiul disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, i-a fost student și că îi împărtășise "cu mare frică” tragedia prin care trecea familia sa. Numai că Andrei Ursu neagă că l-a cunoscut vreodată pe Călin Popescu Tăriceanu și că i-a fost vreodată student, afirmând că "a compus această dezinformare cu scopul vădit de a induce în eroare opinia publică" și că "vrea să se asocieze în acest mod abject cu cauza și memoria unui disident". El îl mai acuză pe Tăriceanu de "manevră politicianistă dezgustătoare".

Tot la Digi24, imediat după ce s-a terminat inetrviul cu Tăriceanu, gazetarul Cristian Tudor Popescu a povestit despre o emisiune din 1998 când l-a avut invitat în studio pe Dan Lazarescu:

„L-am întrebat pe dl senator Lăzărescu: 'Ați colaborat cu Securitatea?' A spus: 'Da, am colaborat. Făceam note informative despre diverși – cunoștințe, prieteni – și le dădeam la Securitate'. Asta la începutul anilor '50, înainte de a fi arestat. 'Ce se întâmpla cu cei pe care îi turnați?' 'Ajungeau în temniță sau la Canal, dar rog să se consemneze că banii pe care îi primeam în urma acestor turnătorii, în urma acestor note informative pe care le dădeam despre oamenii ăștia, îi dădeam familiilor celor trimiși la Canal.' Deci 'rog să se consemneze' – subtextul era 'comportamentul meu uman, moral'. O relatare. Mircea Dinescu mai trăiește și există, firește, la TVR, emisiunea se numea 'Scurt pe 2'”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Imagini pentru dan amedeo lazarescu

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22