Pe aceeași temă
La dosarul Tel Drum se află mai multe mailuri dintre Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă, ministrul fondurilor europene Rovana Plumb, dar și Eduard Hellvig, șeful SRI. E-mailurile ar fi fost găsite în urma perchezițiilor făcute anul trecut în calculatoarele Tel Drum. E vorba de conversații din anii trecuți când Viorica Dăncilă și Rovana Plumb erau europarlamentari, iar Eduard Hellvig făcea parte din USL, au declarat pentru G4 Media.ro. surse din rândul avocaților. USL a fost alianța pe care PSD și PNL au făcut-o în 2011.
Potrivit surselor G4media.ro, Liviu Dragnea discuta în aceste mailuri cu europarlamentarii Dăncilă și Plumb despre corecțiile financiare aplicate de Uniunea Europeană proiectelor de asfaltare ale Tel Drum, vizate acum în dosarul penal. În ce privește mailurile cu Eduard Hellvig, sursele noastre ne-au precizat că nu au legătură cu dosarul de fonduri europene și ar fi discuții politice din perioada în care cei doi erau colegi în USL.
Astfel, la articolul 143 din Codul de procedură penală, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (4^1) cu următorul cuprins:
„Convorbirile, comunicările sau conversațiile interceptate şi înregistrate, care nu privesc fapta ce formează obiectul cercetării, care nu au legătură cu infracţiunea sau persoanele care fac obiectul cercetării ori care nu contribuie la identificarea ori localizarea persoanelor nu pot fi folosite sau ataşate la dosarul de urmărire penală.
Acestea se arhivează la sediul parchetului, în locuri speciale, în plic sigilat, cu asigurarea confidenţialităţii și pot fi puse la dispoziția celui vizat, la solicitarea acestuia. La soluţionarea definitivă a cauzei, acestea vor fi șterse sau, după caz, distruse de către procuror, încheindu-se în acest sens un proces-verbal, dacă nu s-a obținut mandat de interceptare și pentru restul convorbirilor.
În cazul în care pe parcursul derulării activității de interceptare sau înregistrare a convorbirilor, comunicărilor sau conversațiilor rezultă indicii săvârșirii și ai altor infracțiuni, poate fi cerut completarea mandatului și cu privire la acele infracțiuni.
Convorbirile, comunicările sau conversaţiile interceptate şi înregistrate, pot fi folosite numai pentru probarea faptei ce formează obiectul cercetării ori contribuie la identificarea ori localizarea persoanelor pentru care s-a solicitat autorizarea de la judecătorul de drepturi și libertăți, restul consemnărilor rezultate din mandatul de supraveghere tehnică urmând a fi distruse în termen de 30 de zile de la obținerea acestora.”
DNA a anunțat pe data de 17 noiembrie 2017 că a deschis un dosar de fraudă cu fonduri europene în cazul Tel Drum pe numele lui Dragnea, anchetat pentru 5 infracțiuni de abuz în serviciu, fraudă cu fonduri europene și constituire de grup infracțional organizat.