Pe aceeași temă
Ciolacu mai spune că este nevoie de un plan de țară, care să redea românilor încrederea în partidele politice.
„Noi am luat decizia de a avea negocieri cu PNL, UDMR și minorități, asta nu înseamnă că în mod automat PSD intră la guvernare. Sunt mândru de stabilitatea PSD, de modul cum au decurs discuțiile în interiorul partidului. Este pentru prima dată când nu am fost sunat de președintele unei organizații pentru o funcție”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.
Șeful PSD a vorbit și despre modul în care ar trebui să fie împărțite ministerele într-un eventual guvern PNL-PSD-UDMR și a explicat că liberalii și social democrații trebuie să-și împartă ministerele Justiției și Finanțelor, pentru că sunt ministere avizatoare și altfel s-ar crea un dezechilibru.
„Dacă vrei să ai o construcție în care să nu păcălești nici una dintre părți, este normal ca unul dintre ministere să fie la un partid, celălalt la alt partid”, a spus el.
Ciolacu a spus că nu a fost luată o decizie dacă premierul va fi dat de PNL sau de PSD, dar că social-democrații vor merge cu „prima linie” a partidului în Guvern.
„S-a discutat despre domnul Rafila, este cel mai îndreptățit să preia acum ministerul Sănătății, altfel valul 5 ne va pregăti nepregătiți”, a spus Ciolacu.
El i-a menționat de asemenea pe foștii premieri Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, pe fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea și pe fostul ministru Vasile Dâncu.
„Eu o să solicit colegilor să mergem cu prima linie în acest moment dificil”, a spus Ciolacu.
„Avem datoria ca din martie până la jumătatea anului viitor să venim cu un plan de țară, să îl prezentăm în Parlament și românii sa aibă din nou încredere în partidele politice”, a spus Ciolacu.
Trebuie sa stopeze odată acest fenomen, al schimbării premierului de mai multe ori pe an, a mai spus șeful PSD.
El adaugă că depinde de politicieni ca alianța PSD-PNL să funcționeze.
„Dacă se va lua această decizie, suntem obligați ca această alianță să funcționeze cel puțin până în 2024”, a spus Ciolacu.
El a spus că este ”mândru de stabilitatea PSD” și că nu a fost sunat de niciun președinte de organizație locală care să-l fi întrebat de vreo funcție după instalarea unui guvern PNL-PSD-UDMR.
Ciolacu a mai spus că modificarea Constituției ”nu este o prioritate” în momentul de față, dar că există un grup de lucru în cadrul PSD care a analizat o astfel de posibilitate.
Liderul PSD a spus că se va discuta într-o eventuală coaliție cu PNL și UDMR despre modificarea legii fundamentale în stat dacă va fi cazul.