Marcel Ciolacu vrea să refacă alianța cu ALDE și Pro România cu un „proiect politic comun”

Laurentiu Gheorghe | 16.12.2019

PSD îi curtează pe cei de la ALDE și Pro România, oferind funcții parlamentare și premisele unui proiect politic comun cu Pro România și ALDE la viitoare alegeri.

Pe aceeași temă

Referitor la cei excluși din PSD în perioada lui Liviu Dragnea, actualul președinte interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu, spune că deciziile de reprimire aparține organizațiilor locale, iar Mihai Tudose este deja ofertat la Brăila. „Eu nu voi exclude pe nimeni atâta timp cât voi fi preşedinte interimar. Este decizia organizaţiei”, mai spune liderul PSD.

El a precizat că Victor Ponta nu se poate întoarce în PSD, dat fiind că este deja liderul unei alte formațiuni politice, dar e posibil să aibă proiecte politice comune la viitoare alegeri.

„Domnul Ponta nu poate să vină pentru că este liderul altui partid, are alt proiect politic, a şi anunţat că nu doreşte să vină, eu mă bucur de acest lucru. Dacă vom avea un proiect politic, nu ştiu dacă vom face o fuziune, dar este posibil să avem un proiect politic comun pentru anumite alegeri. În politică nu poţi să excluzi aceste lucruri, şi cu ALDE, cu domnul Tăriceanu am o comunicare foarte bună. Până la următoarele alegeri vom vedea, dar nu pot să exclud anumite alianţe politice, înseamnă că mă descalific eu ca şi om politic. Domnul Grindeanu a fost exclus din partid, iar eu am anunţat că toţi cei excluşi pot să se întoarcă în partid”, a declarat Marcel Ciolacu, pentru B1 TV.

Un site de știri apropiat PSD deconspiră discuțiile dintre PSD și Pro România privind un „protocol informal” în Parlament pentru distribuirea posturilor de conducere din comisiile parlamentare.

De asemenea, PSD și Pro România au discutat și despre un acord pe delegațiile externe. Victor Ponta vrea să intre în Delegația României la OSCE sau NATO pe linie parlamentară, se scrie pe acest site.

Astfel, Pro România l-a propus grupurilor parlamentare pe secretarul general al formațiunii, deputatul Ion Mocioalcă, în funcția de președinte al Comisiei parlamentare de control a activității SRI. Comisia nu are președinte din vară, după ce fostul titular, Claudiu Manda, a ajuns europarlamentar. Din PSD se vehicula numele Oanei Florea pentru șefia comisiei de control SRI. Dacă va ajunge șeful comisiei SRI din Parlament, Ion Mocioalcă va renunța la funcția de președinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților.

Și senatorul Adrian Țuțuianu urmează să fie recuperat și propus să intre ca membru în comisia de control a activității SIE. De asemenea, Pro România l-a propus pe senatorul Nicolae Marin președinte la Comisia specială pentru legile siguranței naționale.

Pe margine s-ar antrena Nicolae Bănicioiu care în baza protocolului informal ar urma să capete și el o funcție parlamentară în urma negocierilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22