Pe aceeași temă
"Am cumparat de la domnul Sova doua case, in perioada ulterioara anului 1999. Efectiv aceasta vanzare din partea domnului Sova a fost in anul 2011, deoarece dansul avea nevoie de bani, deoarece mai vanduse un imobil si voia sa-si reintregeasca o proprietate aflata in zona Dorobanti-Piata Victoriei. Precizez ca, in 2006, ambele unitati aflate in oglinda erau in proprietatea lui Dan Sova.
(...) Evident ca il cunosc pe domnul Rizea Cristian. In 2011, cand am cumparat casa, Sova Dan mi-a spus ca doreste banii cash, 100.000 de euro. M-am dus la Busteni la notariat si am semnat actele de vanzare-cumparare, m-am dus acolo cu suma cash de 100.000 de euro la dorinta domnului Sova, insa acesta venise fara sofer, mergea in Poiana Brasov si m-a rugat sa ii dau banii in Bucuresti, nu in Busteni, si nu voia sa plece cu banii asupra sa.
In Bucuresti, m-a sunat la vreo doua zile si la fostul sediu din Mircea Eliade, am intrat intr-o sala mica, unde domnul Sova era la masa cu domnul Rizea Cristian. Eu am pus banii pe masa si i-am spus lui Sova ca acestia sunt banii pentru tranzactie. Sova i-a dat banii lui Rizea. In acelasi timp, Sova a mai scos pe masa alta suma de 100.000 euro pe care i-a dat-o de asemenea lui Rizea Cristian. L-am intrebat de ce se fac plati cash si Sova a spus ca ii da lui Rizea banii cash pentru ca are conturile blocate de ANAF", a declarat Mihai Bratiloveanu, in fata instantei, fiind audiat ca martor, conform ziare.com.
Dan Sova i-ar mai fi dat si anterior bani lui Cristian Rizea, potrivit martorului.
"La data respectiva, Rizea Cristian era om de afaceri. Acea tranzactie la care am asistat se referea la reintregirea imobilului de care am vorbit anterior, situat in Dorobanti. Simona Ciurcu semna hartii impreuna cu Dan Sova si Cristian Rizea.
Sova mi-a povestit ca inainte de acel moment ii mai daduse lui Rizea o suma de bani, respectiv 100.000 de euro. Mi-a spus ca suma i-ar fi predat-o lui Rizea chiar la notariat.
Nu stiam daca hartiile semnate de ei erau documente autentice sau inscrisuri sub semnatura privata. Eu chiar am facut poze cu telefonul la suma de bani de 100.000 de euro, pe care eu am pus-o pe masa, pentru ca era o suma mare si voiam sa constitui probe in sensul ca am predat suma de bani, neincheindu-se un document scris la predarea de mine catre Sova a sumei de bani", a declarat Mihai Bratiloveanu, in fata instantei.
Urmatorul termen de judecata a fost stabilit pentru data de 6 iunie 2017.
Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a lui Dan Sova si a fostului director general al centralei de energie termica CET Govora SA Mihai Balan, pentru trafic de influenta si respectiv abuz in serviciu.
Potrivit anchetatorilor, in perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei pe care o avea pe langa Mihai Balan, director CET Govora, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unor contracte de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.
In schimbul acestui serviciu, Sova ar fi pretins de la persoana denuntatoare suma de 5.000 euro pentru fiecare luna pe perioada executarii contractului, adica jumatate din valoarea lunara a viitorului contract de asistenta juridica ce urma sa se incheie intre CET Govora si casa de avocatura respectiva.
In cursul lunii decembrie 2011, intre CET Govora si societatea de avocatura s-a incheiat contractul de asistenta juridica, onorariul stabilit fiind de 10.000 euro/luna. Contractul s-a incheiat pe o perioada de 1 an, iar obiectul acestuia se referea la activitati juridice pentru litigiile in care parte era CET Govora.
In perioada decembrie 2011 - decembrie 2012, societatea de avocati a emis lunar, catre CET Govora, facturi pentru activitatile de asistenta juridica prestate in perioada decembrie 2011 - decembrie 2012.
In aceeasi perioada, Dan Sova a incasat de la societatea de avocati suma totala de 60.000 euro. Banii erau incasati in numerar, in fiecare luna, prin intermediar, la putin timp dupa ce societatea de avocati incasa banii de la CET Govora, mai spun procurorii DNA.
In luna decembrie 2012, contractul de asistenta juridica s-a incheiat prin ajungere la termen. La acea vreme Mihai Balan nu mai ocupa functia de director general al CET Govora. In luna martie 2013, Mihai Balan a revenit in functi. In mai 2013, intre CET Govora reprezentata de Mihai Balan si aceeasi societate de avocatura s-a incheiat un nou contract de asistenta juridica, onorariul stabilit fiind de 10.000 euro/luna. Contractul s-a incheiat pe o perioada de 1 an, iar obiectul acestuia se referea la activitati juridice pentru litigiile in care parte era CET Govora.
In cea de-a doua perioada contractuala, Dan Sova a incasat un comision in valoare totala de 40.000 euro, potrivit DNA.
Din probele administrate a rezultat ca cea mai mare parte a banilor primiti de Dan Sova au fost folositi pentru plata unui imobil cumparat in Bucuresti.