Pe aceeași temă
E vorba despre Samuel Calota, consilier al secretarului de stat pentru relatia cu Parlamentul, in cadrul Ministerului de Interne. Demisia acestuia vine dupa ce Romica Parpalea, martorul-cheie din dosarul fraudarii Referendumului pentru demiterea fostului presedinte Basescu, a spus despre Calota ca i-ar fi oferit bani pentru a retrage un denunt depus impotriva lui Liviu Dragnea.
“Nu știți la ce presiuni am fost supus”, a spus Romica Parpalea la Realitatea TV. “Telefoane de amenințare, cu număr ascuns și, după toată tevatura, a intervenit prin cineva prin care ne cunoșteam de mult timp. Acea persoană e consilierul personal al Ministrului de Interne, Samuel Calotă, care, la dumnealui în casă, cu presiune, m-a pus să scriu. Prima dată m-a dezbrăcat, să vadă dacă am aparatură de ascultat de la DNA.
Domnul Calota mi-a zis: 'Romică, vin cu o propunere de la Dragnea: îți închidem dosarul'. I-am zis: 'șefu, nu am nimic aici, dacă ei mi-au fabricat un dosar!'. Mi-a zis: 'vă închidem dosarul și vă dăm suma de 100 mii de euro ca să vă retrageți denunțul împotriva lui Dragnea'”, sustine Parpalea.
“Mi-au cerut sa modific procesul verbal pentru voturi”
El mai arata si ca au fost facute si alte interventii, de aceasta data pentru a falsifica acte:
"În mai 2012, mi s-a oferit posibilitatea să vin ca președinte la o secție de votare, fiind jurist de profesie în municipiul Alexandria. Vorbim prima dată de alegeri locale. Am fost președinte la secția 25, Municipiul Alexandria, în prima fază la alegerile locale. Mi-am mutat domiciliul de pe Bragadiru pe Alexandria.
Mi-am dat demisia din PSD și să nu fiu incompatibil cu funcția. La alegerile locale a fost la 38% prezență pe secția mea. Acolo mi-a cerut să modific procesul verbal, ca să aibă voturile necesare, la 98%, mâna dreaptă a lui Dragnea, domnul Boboc Valentin, care a fost directorul Apa Serv; cum s-a modificat în comuna Bragadiru, unde a fost condamnat primarul, undeva peste 90%.
I-am spus 'domnule Boboc, dați-mi scris și modific'. Și el mi-a zis așa: 'nu mai ești membru PSD, nu mai ești președinte PSD, după referendum te vom suspenda din funcția de director general' că nu am dorit să ajut partidul. Nu am modificat procesul verbal".
In Teleorman, Dragnea e puterea
Potrivit lui Romica Parpalea, in judetul Teleorman e instaurata dictatura: “Dragnea e puterea acolo, are tot ce se poate în Teleorman. De multe ori am crezut că e protejat și din interiorul DNA".
"Un județ sărac, un om care dirijează tot prin oameni, prin firme, prin instituții că la presiunea la care am fost supus, instituțiile statului au lucrat pentru acest om. Au mers să mă fotografieze, să mă înregistreze, m-au urmărit, m-au presat, mi-au închis porțile către anumite întreprinderi. În județul Teleorman este instaurată o dictatură", afirma el.
In 28 septembrie, magistrații Inaltei Curti au amânat pentru data de 23 noiembrie, judecarea dosarului "Referendumul". Aproape jumătate dintre cei 75 de inculpați au declarat că nu și-au angajat avocați, acesta fiind și motivul pentru care procesul a fost amânat. Dragnea a fost prezent în sala de judecată, el fiind printre puținii inculpați care a spus că dorește să fie reaudiat de judecători.
Secretar general al PSD la data faptelor, Liviu Dragnea a fost condamnat in 15 mai, de ICCJ, la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Dragnea a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.