Masurile fiscale ale PSD/ALDE, criticate de Ciolos: Nevoia disperata de finantare suplimentara

E.b. | 04.07.2017

Fostul premier Dacian Ciolos sustine ca noul program de guvernare al PSD-ALDE „arata clar esecul programului prezentat in campania electorala dar si nevoia disperata a noului guvern de finantare suplimentara pentru a mentine masurile luate in primele sase luni".

Pe aceeași temă

 
 

In acest sens, pe site-ul Platformei Romania 100 a lui Ciolos sunt analizate mai multe dintre masurile controversate anuntate in programul de guvernare.

 

De asemenea, se atrage atentia asupra "reactiei fara precedent a mediului de afaceri la adresa Guvernului dupa publicarea noului program de guvernare al coalitiei PSD-ALDE".

 

"Antreprenorii si investitorii sunt loviti din toate partile si, pe termen mediu si lung, poate fi afectata bunastarea tuturor angajatilor romani in cazul in care mediul de afaceri nu beneficiaza de o predictibilitate fiscala necesara.

 

Reactia mediului de afaceri la noile masuri economice din programul de guvernare al coalitiei PSD-ALDE este fara precedent in Romania.

 

Platforma Romania 100 semnaleaza faptul ca este o premiera ca intreaga comunitate de business (antreprenori romani si investitori straini) sa reactioneze negativ la noul program de guvernare al Guvernului condus de Mihai Tudose. Aceste pozitii publice ferme depasesc, prin rapiditate si duritate, reactiile mediului de business fata de masurile cu impact negativ asupra mediului de afaceri luate de Executivul Grindeanu in ianuarie 2017.

 

Platforma Romania 100 apreciaza ca toate masurile anuntate de guvern vor influenta in mod negativ investitiile private si, prin urmare, bunastarea cetatenilor", se mai arata pe site-ul Platformei Romania 100.

 

In continuare, sunt acuzate masurile populiste si modificarile "pe repede inainte", prin schimbarea programului de guvernare al Executivului Sorin Grindeanu, dar si "lipsa de transparenta fata de alegatori", deoarece noul program "nu a fost discutat inainte de alegeri".

 

Una dintre masurile fiscale analizate este impozitul pe cifra de afaceri, care il inlocuieste pe cel pe profit, pe site-ul Platformei Romania 100 transmitandu-se ca acesta "este un non-sens care nu se aplica la aceasta dimensiune nicaieri in economiile dezvoltate deoarece blocheaza activitatea economica (...) ".

 

"Nu in cele din urma, acest tip de impozit contravine directivelor europene", mai sustine Ciolos.

 

In ce priveste taxa de solidaritate, aceasta este considerata "a doua mare lovitura data angajatilor, dupa ce in ianuarie 2017 a eliminat peste noapte plafonul de cinci salarii brute la CAS".

 

"Guvernul actual introduce, din pacate, noi impozite prin care sanctioneaza, practic, angajatii productivi. (...) In opinia Platformei Romania 100, cea mai puternica forma de solidaritate o reprezinta, de fapt, oprirea robinetelor de scurgere a fondurilor publice in buzunare private si recuperarea prejudiciilor aduse de cei condamnati pentru coruptie. Ori acest domeniu este ocolit complet de noul program de guvernare", mai transmite site-ul.

 

De asemenea, discutiile despre desfiintarea pilonului 2 de pensii "arata lipsa de profesionalism si de respect fata de investitiori si in raport cu pietele financiare".

 

"Scenariul a fost afirmat de ministrul de Finante, partial si de ministrul Muncii, si apoi negat vehement. Studiile arata ca pe termen lung pensiile vor fi mai mici daca se desfiinteaza pilonul 2", mai transmite sursa citata, care numeste aceasta situatie "lipsa de profesionalism a guvernantilor".

 

Majorarea punctului de pensie este "o masura iresponsabila fata de tinerii romani", in timp ce impozitul pe venit global inseamna "sa punem carul inaintea boilor"

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22