Pe aceeași temă
UPDATE -Managerul spitalului, Horia Trăilă. spune că nu a acceptat nicio demisie.
„Nu pot să accept. Nemulțumirea este legată de faptul că dacă ieși la luptă trebuie să cunoști câte gloanțe ai. Când ieși la luptă cu mâinile goale e greu. Nu poți face un plan”, a declarat Trăilă pentru Mediafax.
„Așteptăm niște precizări de la Ministerul Sănătății. Echipamente avem din ce am achiziționat și ce am primit din donații. Măști FFP3 avem zero, FFP2 avem 25, combinezoane 60. Am primit niște combinezoane care nu sunt pentru așa ceva. (…) Spitalul nu a fost gândit ca fiind de Boli Infecțioase. (…) Pentru această infecție e mai periculos decât un spital vechi”, a mai precizat managerul Spitalului din Mioveni, citat de Mediafax.
La rândul său, prefectul de Argeș, Emanuel Soare, a declarat că vor veni echipamente la Mioveni.
„Este decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (ca spitalul de la Mioveni să devină suport COVID-10 – n.r.), există avize DSP. Spitalul este compatibil. Nu avem niciun motiv să schimbăm decizia. Echipamentele vor veni”, a afirmat Soare.
Spitalul din Mioveni a fost inaugurat anul trecut și a costat 68 de milioane de euro, fiind construit de la zero.
Știrea inițială
Până în acest moment, doar trei demisii au fost acceptate iar restul așteaptă demisia managerului care care spune că medicii se tem pentru că spitalul nu a fost proiectat ca spital de boli infecțioase, relatează Știrile ProTV.
“Pot să vă spun că înţeleg frica oamenilor, spitalul u a fost proiectat ca spital de boli infecţioase. Eu nu pot să-mi expun oamenii aiurea. Ei nu s-au gândit la asta”, spune Horia Traila, managerul spitalului Mioveni, care spune că nu are decât 60 de combinezoane.
Până în acest moment se ştie cu certitudine că vor exista centre COVID 19 în Hunedoara, Prahova, Braşov, Arad, Suceava şi Iaşi.
În Bucureşti, pe lângă cele două spitale de boli infecţioase, Matei Balş şi Victor Babeş, pacienţii infectaţi cu coronavirus sunt trataţi şi la Spitalul Colentina, dar vor fi primiţi în curând şi la Maternitatea Filantropia.
Anumite spitale vor prelua doar pacienți confirmați sau cu suspiciune înaltă. Măsura este însă criticată de medici și asistente, care s-au plâns că nu au fost pregătiți și nu au aparatură sau materiale de protecție.
Autorităţile se aşteaptă la o explozie a numărului de cazuri mai ales în apropierea Paștelui. De aceea angajaţii de la Ministerul Sănătăţii stabilesc acum ce spitale sau secţii din toată ţara care să fie transformate în centre dedicate pacienţilor cu coronavirus.
La Deva, Spitalul Judeţean a început să fie golit de bolnavi, iar noile cazuri care necesită internare vor ajunge la Spitalul de Urgenţă din Petroşani şi Spitalul Municipal Hunedoara.
“Noi în momentul de față avem la nivel de ţară situaţia de nu putea să testăm în timp real pacienţii. Nu sunt suficiente teste. Achiziţii sunt demarate, dar nu e suficient”, spune Claudiu Antal, director medical la Spitalul Județean Deva:
La Braşov, pacienţii cu coronavirus vor fi internaţi la Spitalul Clinic de psihiatrie şi neurologie.
″Am reuşit să angajez un infecţionist şi un igienist, am promisiunea că spitalul de boli infecţioase ne va ajuta. Speram să primim şi personal ATI în măsura în care aici vor fi trimise ventilatoare”, spune Nicușor Bagiu, manager interimar al spitalului.
Şi medicii şi asistentele spitalului din Campina au aflat că la ei se vor trata exclusiv pacienţi cu Coronavirus.
„Suntem în momentul de față posesorii a doua ventilatoare mecanice şi a unuia portabil. Am reuşit să găsim din 3 surse 30 de combinezoane ceea ce înseamnă nimic în a ataca Covid-ul, spune Călin Tiu, manager Spitalul Campina.