Pe aceeași temă
Teodor Meleșcanu transmite un mesaj pozitiv despre România, după ce la Târgul de la Leipzig a spus că trăiește într-o țară cu un nivel foarte mic de corupție, oamenii sunt fericiți, iar protestele din Capitală și marile orașe nu cotează decât pe Facebook.
Consecvent, ministrul de Externe revine cu declarații asemănătoare în care arată că vulnerabilitățile de imagine ale României nu se întemeiază pe realitate, ci sunt mai degrabă cauzate de știrile false care induc Uniunii Europene o percepție negativă asupra țării noastre, relatează Mediafax.
"Nimeni nu știe ce se întamplă cu adevărat in România, dar are o percepție despre ceea ce se întamplă in România. În mare măsură este, să spunem, corectă, însă în același timp există si foarte multe stiri false care fac deliciul presei, dar care nu reflecta realitatea. In mod sigur, duc la o imagine negativa a Romaniei.
Tocmai de aceea, diplomatia publica, comunicarea strategica sunt pentru noi prioritati in Ministerul de Externe", a sustinut, joi, Teodor Melescanu, conform sursei citate.
Legea defăimării este o inițiativă necesară, dar ministrul de Externe spune că ea poate fi exprimată în moduri diferite.
"Vreau sa va spun ca unul dintre cele mai importante si mai eficiente mijloace este o organizatie din SUA, care se numeste Anti-Defamation League, care are o politica foarte serioasa de a lupta impotriva defaimarii, e vorba de comunitatea evreiasca. Se poate face si pe cale juridica, se poate face si prin crearea unor structuri care cu adevarat sa se ocupe de asemenea probleme", a sustinut Melescanu.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, recent, ca este nevoie de o lege impotriva celor care defaimeaza Romania, "gen Monica Macovei si alti europarlamentari care mint despre propria tara", astfel incat "statul roman sa corecteze aceste lucruri".
Prezent in deschiderea Targului de Carte de la Leipzig, unde Romania a fost invitatul de onoare, ministrul roman de Externe a avut acelasi discurs triumfalist depre Romînia, pe care o vede chiar ca una dintre cele mai putin corupte tari din lume.
"Sunt doar niste Flashmoburi ale unei mici minoritati. In afara Facebook, nu joaca niciun rol", a spus Melescanu despre protestele de la Bucuresti, citat de presa germana, care a si remarcat diferenta de discurs dintre scriitorii purtand insigne #Rezist si Teodor Melescanu.
Targul de Carte de la Leipzig a gazduit, dupa 20 de ani, literatura romana pe locul de onoare. Daca acum doua decenii presedintele de atunci, Emil Constantinescu, si ministrii de Externe (Andrei Plesu) si al Culturii (Ion Caramitru) au fost prezenti la deschidere, editia din acest an nu a beneficiat de atentia ministrului Culturii.
Chiar si asa, scriitorii romani au facut o figura buna, fiind prezentati amplu in presa germana.