Pe aceeași temă
El adaugă că viețile lor "vor fi schimbate pentru totdeauna de dinamismul, deschiderea și calitatea campusurilor americane", transmite Agerpres.
"Doresc să îi felicit pe toți tinerii din România care au primit oferte de acceptare de la una dintre cele peste 4.500 de instituții acreditate de învățământ superior din Statele Unite. Absolvenții universităților americane au devenit ulterior lideri și inovatori în multe domenii în întreaga lume. Trebuie să fiți mândri că ați fost invitați să faceți parte din acest grup special și select de tineri".
În context, el a subliniat că în prezent peste un milion de studenți străini învață la instituții de învățământ superior americane, "Statele Unite menținându-și astfel locul de frunte ca primă alegere a studenților străini". "Acest lucru atestă calitatea de neegalat a educației superioare în opțiunea studenților străini și a familiilor lor", adaugă ambasadorul.
Hans Klemm citează în editorial și raportul "Open Doors 2016", potrivit căruia peste 1.100 de tineri români studiază la universități americane. "Ei vor reveni în România cu idei noi și cu o diversitate de experiențe, pe care le vor împărtăși colegilor și altor români absolvenți de universități americane. Ei vor crea firme, își vor continua activitatea de cercetare, vor dezvolta noi idei și vor contribui la amplificarea Parteneriatului Strategic dintre țările noastre", adaugă Klemm.
De asemenea, ambasadorul prezintă exemple ale unor români care au beneficiat de sistemul educațional american. El relatează că o absolventă a programului de Afaceri Internaționale al New School din New York a înființat un centru de cercetare în domeniul acțiunii civice urbane, care se concentrează asupra creării de noi ecosisteme de inovație urbană în București.
În același timp, adaugă Hans Klamm, un absolvent al Facultății de Drept a Universității Harvard reprezintă România în cadrul Comisiei Dunării de la Budapesta. Mai mulți absolvenți de doctorat de la University of California at Santa Barbara, de la Oak Ridge National Laboratory și de la alte universități își continuă activitatea de cercetare la instituțiile de origine din România, punctează diplomatul.
Hans Klemm vorbește, în editorial, și despre deschiderea colegiilor și universităților americane în ceea ce privește studenții din străinătate.
"Colegiile și universitățile din SUA se mândresc că reușesc să ofere un mediu sigur și primitor tuturor studenților lor și aș dori să evidențiez cât de bineveniți sunteți în Statele Unite. Multe universități s-au reunit pentru a transmite un mesaj studenților din întreaga lume prin campania #YouAreWelcomeHere", a spus Klemm, adăugând că se alătură demersului.
"Ofițerii consulari ai Ambasadei SUA în București și ai ambasadelor și consulatelor americane din întreaga lume vor continua să proceseze constant solicitările de vize pentru studenți", amintește ambasadorul.