Pe aceeași temă
Mihai Fifor a câștigat cu 64 de voturi, din totalul de 123, în vreme ce contrandidatul său, deputatul Dorel Căprar, care conducea organizația de 10 ani, a obținut 59 de voturi, scrie publicația locală aradon.ro.
Un buletin de vot a fost anulat. Conferinţa Extraordinară de sâmbătă a avut loc după ce Comitetul Executiv al PSD a decis că anterioara şedinţă, în care a fost ales preşedinte deputatul Dorel Căprar, nu a fost statutară, mai scrie sursa citată.
Florin Tripa a fost ales președinte executiv la o diferență de 20 de voturi față de contracandidatul său, Vasile Bociort.
Conducerea interimară a partidului a fost deținută în ultimele două săptămâni de Laurențiu Nistor.
Lucrările conferinței de alegeri s-au ținut cu ușile închise, accesul presei fiind interzis.
Mihai Fifor și-a anunțat oficial și intenția de a candida pentru funcția de primar al Aradului, scrie realitateadearad.net.
Contracandidații lui FIfor au fost Dorel Căprar și Ioan Flonta, care, deși membru fondator al PSD, a trecut la UNPR, iar în acest moment nu se știe cu exactitate dacă mai este membru UNPR sau e membru PSD. Potrivit ultimelor informații, candidatura lui Flonta nu a fost validată acesta fiind în continuare membru UNPR, scrie aradon.ro.
O altă situație dezbătută în cadrul ședinței l-a vizat pe Ilie Cheșa. Acesta a venit cu documente prin care a arătat că fiind președinte PES Arad are dreptul de a vota ca delegat. Situația lui Cheșa era incertă întrucât acesta a fost exclus din partid, după o ședință tumultoasă în urmă căreia ar fi semnat o demisie pe care a dorit ulterior să o revoce.
***
După primul rând de alegeri, anulate între timp, deputatul PSD Florin Tripa, ales sâmbătă președinte executiv, acuza pe 7 februarie, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, că liberalul Gheorghe Falcă și-a jucat, vineri seara, „cartea la scenă deschisă, vrând să demonstreze că face jocurile în PSD Arad”, unde au avut loc alegeri.
Acesta a transmis o scrisoare prin care a cerut amânarea Conferinței Extraordinare a PSD Arad „având în vedere situația politică actuală, care impune prezența conducerii PSD la București pentru organizarea activităților politice din perioada imediat următoare”.
Postarea lui Florin Tripa a fost distribuită și de deputatul PSD Mihai Fifor, care ar fi trebuit să candideze pentru președinția PSD Arad.
Între timp, postarea lui Tripa a fost cel mai probabil secretizată pentru că a dispărut de pe ambele pagini, în schimb pe pagina lui Fifor poate fi găsită o postare proprie care sugerează în aceiași termeni jocurile lui Falcă, primar PNL, care ar controla prin interpuși filiala locală.
În altă postare făcută pe pagina sa de Facebook, Fifor scria:
”Eu nu ma retrag niciodata, cum incearca unii sa imprastie in oras, ca fake news. Ar vrea poate unii, dar nu vor avea aceasta satisfactie!
Greu, frate, greu...😊 Greu sa faci diferenta intre "a te retrage" dintr-o competitie si "a refuza" sa participi la o competitie viciata in profunzimea ei. Treaba de semantica....si de principii pe care refuz sa le incalc.
Eu refuz sa girez o "competitie" organizata de unul dintre candidati dupa bunul plac, fara transparenta, consultare si cu incalcarea grosolana a statutului si a oricarei discipline de partid.
Daca se voia competitie, presedintele nu mai era "presedinte" care sa impuna cu brutalitate votul nestatutar, ci devenea "candidat", care sa respecte regulile jocului, ca toata lumea, asa cum le prevede clar statutul. Iar organizator era, in mod firesc, cel desemnat tot de statut, adica secretarul executiv.
In fine...greu sa intelegi ce inseamna sa ai principii, daca nu le-ai avut toata viata.”
Pe 7 februarie, Dorel Căprar, singurul candidat, pentru funcția de președinte al organizației județene a fost ales cu 75 de voturi pentru și cinci împotrivă.
Cel care a intervenit a fost președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, care a spus că la șefia PSD Arad ar trebui numit un președinte interimar, deoarece Căprar este inculpat în dosarul șpăgilor și ar trebui să își rezolve problemele.
Numai că sâmbătă a fost ales în funcția de președinte executiv alt inculpat DNA, Florin Tripa.
Dorel Căprar și Florin Tripa, deputați PSD, sunt inculpați și au fost reținuți de procurori pe 9 decembrie 2019 în dosarul şpăgilor de la Regionala de Drumuri Timișoara.
Potrivit DNA, Dorel Căprar este acuzat de:
- 12 infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite,
- 2 infracțiuni de complicitate la luare de mită
- 3 infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite
- 3 infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Florin Tripa este acuzat de:
- 2 infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite,
- 2 infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,