Mihai Tudose: Ordonanța 114 privind taxa pe lăcomie este inaplicabilă. Îi trebuie și ei vitamina D

Laurentiu Gheorghe | 06.02.2019

Fostul premier Mihai Tudose a declarat, miercuri, că OUG 114/2018 privind taxa pe lăcomie este inaplicabilă, iar „lipsa banilor” reprezintă motivul pentru care nu se adoptă bugetul pe 2019.

Pe aceeași temă

Întrebat dacă ordonanţa trebuie modificată, Tudose a spus: „Eu cred că ar fi trebuit să o discute înainte, aşa cum este acum este inaplicabilă”, conform agerpres.ro.

El a adăugat că şi coaliţia de guvernământ spune că trebuie modificat actul normativ.

Gabriela Firea, ieșire furtunoasă la adresa lui Liviu Dragnea: „Legea bugetului încalcă alte legi. Să facă ce a promis în campania electorală”

„O recunoaşte toată lumea, o recunoaşte chiar coaliţia de guvernământ pentru că spune: o să o mai discutăm. Păi, nu era foarte bună acum o lună şi ceva, nu era superbă, nu salva ţara? (...) Ordonanţa produce efecte deocamdată proaste. În primul rând, a fost construită acea himeră de buget - pe care o vedem şi nu e - pe această taxă, care nu se aplică, care nu produce efecte, taxa fiind proastă. Înţeleg că s-a făcut acum un comitet la nivelul Băncii Naţionale să analizeze, să vedem dacă e bună, dacă îi trebuie şi ei vitamina D sau alte vitamine", a susţinut Tudose, la Palatul Parlamentului.

Fostul premier, care a demisionat recent din PSD şi a trecut la Pro România, a afirmat că "lipsa banilor" reprezintă motivul pentru care se întârzie adoptarea bugetului pe 2019.

„Nu sunt bani. Este o himeră şi, atunci, orice lună care trece funcţionează pe bugetul de anul trecut, adică mult mai scăzut decât este necesar şi salvează cheltuielile de anul acesta. Uitaţi-vă la mult invocatele creşteri şi investiţii că sunt himere, sunt credite de angajament şi, dacă mergi pe credite de angajament şi vine bugetul în aprilie, până încep procedurile vine toamna şi nu mai poţi să investeşti nimic şi o să spună: uite nu ai cheltuit", a explicat Mihai Tudose.

El a menţionat că, în mandatul său de prim-ministru, bugetul pentru 2018 a fost făcut în 2017. "Bugetul s-a discutat la Guvern, nu la partid, nu la Camera Deputaţilor, pentru că e atributul Guvernului. Atunci ţara avea premier, acum nu ştiu pe unde e", a adăugat Tudose.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22