Pe aceeași temă
Oamenii au plecat de la Arhiepiscopia Tomisului, după ce s-a terminat slujba de acolo, și au mers în portul Tomis, pentru a doua parte a ceremoniei religioase.
După slujbă, arhiepiscopul va arunca mai multe cruci în mare și, conform tradiției, cei mai curajoși vor înota să aducă înapoi la mal aceste cruci.
Procesiunea a fost deschisa de care trase de boi si magari, pe care se afla butoaie cu apa, iar dupa incheierea slujbei aceste care vor merge pe principalele bulevarde din Constanta pentru a imparti credinciosilor apa sfintita.
La iesirea din Catedrala Arhiepiscopala, IPS Teodosie le-a spus credinciosilor ca, daca in fata lacasului de cult nu au pastrat distanta, sa o respecte in Portul Tomis, "ca sa nu suparam autoritatile".
IPS Teodosie s-a urcat ulterior intr-o caleasca trasa de doi cai pentru a ajunge in Portul Tomis.
Jandarmeria Constanta a anuntat ca la slujba de Boboteaza din Portul Tomis pot participa cel mult 3.000 de persoane cu respectarea masurilor de distantare, iar in cazul in care vor fi mai multi oameni care vor dori sa fie prezenti, accesul in zona respectiva va fi restrictionat. Arhiepiscopul Tomisului estima o prezenta de 10.000 de persoane la ceremonia religioasa.
În București, Patriarhul Daniel oficiaza slujba de la Catedrala Patriarhala din Capitală. Conform tradiției, după slujbă, preoții vor împărți agheasmă.
Aici, jandarmii au desenat cercuri în care să stea credincioșii, pentru a asigura distanța. Sute de persoane participă la slujbă.