Ministerul Apararii: Romania va participa cu 50 de soldati la coalitia contra ISIS

Vlad Toma | 22.07.2016

Mihnea Motoc, ministrul apărării naţionale, a participat miercuri si joi la Reuniunea ţărilor contributoare la Coaliţia Globală anti-ISIL/DAESH la nivelul miniştrilor apărării şi de externe, care a avut loc in SUA, la Washington, D.C., anunta MApN intr-un comunicat.

Pe aceeași temă

 

Ministrul a anuntat in cadrul acestei intalniri ca România va participa în anul 2016 la demersurile Coaliţiei Globale cu până la 50 de militari, pentru activităţile de instruire şi consiliere a forţelor de securitate irakiene.

 

Ministrul Motoc a reiterat susţinerea României pentru acţiunile comunităţii internaţionale, destinate să asigure integritatea şi suveranitatea teritorială a Irakului în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internaţional.


"În prima zi, ministrul Motoc a luat parte la reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale Coaliţiei care contribuie la operaţiile din Irak şi Siria, iar în cea de-a doua, 21 iulie, a participat, alături de şeful diplomaţiei, Lazăr Comănescu, şi de ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, la sesiunea comună a miniştrilor apărării şi de externe, găzduită de secretarul de stat John Kerry şi secretarul apărării Ashton Carter. 
 

Pe parcursul discuţiilor, au fost condamnate cu fermitate atacurile teroriste comise de ISIL/DAESH împotriva populaţiei civile, atât în statele din Orientul Mijlociu, cât şi în statele europene şi SUA şi a fost exprimat sprijinul politic din partea statelor membre pentru continuarea acţiunilor Coaliţiei, pentru contracararea acestei mişcări jihadiste transnaţionale.

 

În context, au fost evaluate eforturile de combatere a ISIL/DAESH şi a stadiului progreselor realizate pe linia stopării acţiunilor organizaţiei teroriste. De asemenea, au fost analizate provocările viitoare în sensul accelerării măsurilor de combatere a ISIL/DAESH, precum şi stabilizării zonelor eliberate de sub ocupaţia organizaţiei teroriste. 
 

De asemenea, a fost subliniat rolul important al NATO în cadrul procesului de consolidare a capacităţii de apărare irakiene prin intermediul pachetului de capabilităţi dedicat acestei ţări, precum şi din perspectiva utilizării avioanelor AWACS ale Alianţei Nord-Atlantice în sprijinul forţelor Coaliţiei de luptă împotriva ISIL/DAESH", anunta MApN, in comunicatul citat.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22