Pe aceeași temă
Ministerul Educaţiei și Cercetării a publicat vineri, 10 iulie, ora 14:00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (anul școlar 2020-2021).
Online, rezultatele pot fi văzute introducând codul pe care fiecare elev l-a primit de la școală.
Astfel, au fost repartizați 113.480 de elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 68.564 de candidați la filiera teoretică și 44.916 candidați la filiera tehnologică, anunță Ministerul Educației. Alți 25.257 de elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional, dual și liceal tehnologic.
Liceul unde s-a intrat cu cea mai mare medie este Colegiul Naţional "Sfântul Sava" unde la specializarea Matematică- informatică ultima notă a fost 9.98. Pe Locul doi se află Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" unde la specializarea matematică- informatică ultima notă a fost 9.90.
Liceele la care s-a intrat cu cea mai mare medie în funcție de specializare
1. Colegiul Naţional „Sfântul Sava”- specializarea Matematică- informatică -ultima notă - 9.98
2. Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” - specializarea Matematică-informatică - ultima notă - 9.90
3. Colegiul National „Fratii Buzesti” Craiova -specializarea Științele Naturii - ultima notă - 9.89
4. Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân” Constanţa - specializarea Matematică-informatică - ultima notă - 9.87
5. Colegiul Naţional „Sfântul Sava” - specializarea Ştiinţe ale Naturii - ultima notă - 9.84
6. Colegiul Național „Spiru Haret” - specializarea Matematică-Informatică - ultima notă 9.84
7. Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” - specializarea Ştiinţe ale Naturii - ultima notă - 9.84
8. Colegiul National „Fratii Buzesti” Craiova - specializarea Matematică-Informatică - ultima notă 9.83
9. Colegiul National „Vasile Alecsandri” Galați, specializarea Matematică-Informatică - ultima notă - 9.82
10. Colegiul National „Vasile Alecsandri” Galați - specializarea Ştiinţele Naturii - ultima notă - 9.82
Elevii au fost repartizați în mod descrescător, în funcție de media de admitere și de opțiunile trecute pe fișa de înscriere.
Repartizarea a început deja cu liceele militare, afișarea rezultatelor fiind făcută pe admitere.edu.ro.
În prima etapă, au fost repartizați elevii care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020-2021. Între 13 și 20 iulie elevii și părinții vor transmite dosarele de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.
La repartizarea computerizată la liceu au participat cei 122.000 de elevi care au obținut la Evaluarea Națională o medie egală sau mai mare de 5.
Dintre cei 160.663 de candidaţi prezenţi la Evaluarea Naţională (inclusiv etapa specială), 122.357 de candidaţi (în creştere, raportat la cei 122.252 de candidaţi din etapa iniţială) au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, adică 76,20%. Dintre aceştia, 892 de candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10.
Admiterea la liceu 2020 se face în funcție de media fiecărui elev, care se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Națională (80%) și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (20%).
Rezultatele la Evaluarea Naţională au fost publicate pentru prima dată prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat fiecărui candidat.
Etapa a doua de repartizare
Etapa a doua de repartizare a elevilor în licee se adresează celor care nu au reușit să participe la prima repartizare sau au susținut evaluarea națională în sesiunea specială, din motive medicale. Această etapă este atât pentru cei din seria curentă, dar și din seriile trecute care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor din anul școlar 2020-2021, iar aceștia vor putea să opteze doar pentru locurile rămase neocupate la prima etapă de repartizare.
Dacă în urma celor două etape de admitere se mai înregistrează solicitări de înscriere la liceu a elevilor din seria curentă sau anterioară care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020-2021, aceștia vor fi repartizați de către inspectoratul școalar în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere și în funcție de locurile rămase neocupate. Ei vor fi repartizați începând din 24 august.