Ministerul Mediului aproba 210 planuri de management pentru arii protejate

Vlad Toma | 04.08.2016

Cristiana Pașca Palmer, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a anuntat recent ca ministerul pe care il conduce a aprobat 210 planuri de management pentru arii protejate, prin ordine de ministru.

Pe aceeași temă

 

Noile planuri protejeaza speciile și habitatele pentru peste 500 de situri de importanță comunitară și avifaunistice, anunta Ministerul Mediului intr-un comunicat.

 

"Aprobarea planurilor de management va determina o stare favorabilă a conservării speciilor și habitatelor din toate aceste areale. La momentul preluării mandatului am constatat că, în perioada 2012-2016, au fost promovate doar 10 planuri de management. Iată că, din luna martie și până în prezent, am reușit să aprobăm 210 astfel de planuri. A fost un efort susținut al mai multor departamente din cadrul Ministerului Mediului, dar și al colegilor din celelalte ministere avizatoare. Practic, dacă în anii trecuți termenul de aprobare al unui plan de management era și de 6 luni, am reușit să operaționalizăm procedura astfel încât rata de aprobare să fie de un plan la fiecare 15 zile”, a declarat Cristiana Pașca Palmer, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor. 

 

Ministerul anunta de asemenea ca, prin aprobarea acestor planuri de management, s-a reușit absorbția a aproximativ 200 milioane de euro din fonduri europene, bani destinați managementului ariilor naturale protejate care ar fi fost pierduti daca planurile nu ar fi fost aprobate în acest an.

 

Conform comunicatului citat, planul de management al unei arii naturale protejate este documentul-cadru care definește respectiva arie, conținand "descrierea ariei protejate, inclusiv limitele și zonarea acesteia, prezentarea stării actuale a speciilor și habitatelor, dar și un proiect de măsuri care să îmbunătățească starea de conservare a speciilor și habitatelor."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22