Ministerul sârb al Justiției confirmă primirea documentelor pentru extrădarea lui Ghiță

Dora Vulcan | 27.04.2017

Ministerul sarb al Justitiei a primit astazi de la omologii romani cererea oficiala de extradare a lui Sebastian Ghita, a declarat pentru HotNews.ro Milica Vuckovic, purtator de cuvant al institutiei.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Ce urmeaza? "In primul rand, Ministerul Justitiei trimite cererea la Inalta Curte din Belgrad. Curtea trebuie sa spuna daca toate conditiile sunt indeplinite", a spus Milica Vuckovic pentru HotNews.ro. Practic, acesta e momentul in care Sebastian Ghita poate ataca in justitia sarba cererea depusa de Romania.

 

 

 

In acest moment nu exista un orizont de timp exact pentru ca autoritatile sarbe sa decida asupra extradarii, potrivit declaratiilor purtatorului de cuvant. Dar, potrivit legislatiei sarbe, Sebastian Ghita poate sta maximum un an in detentie pentru rezolvarea cererii de extradare.

 

 

 

 

  • Toader: Documentația în cazul extrădării lui Ghiță, trimisă Ministerului Justiției din Serbia

 

 

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a anunțat joi dimineață că întreaga documentație pentru extrădarea fostului deputat Sebastian Ghiță a fost trimisă miercuri la Ministerul Justiției din Serbia.

 

 

Autoritățile române au aplicat o procedură prevăzută în tratatul cu această țară de prelungire a termenului de transmitere a documentelor necesare.

 

"Este o procedură uzuală, este un articol 16 din Tratat care prevede posibilitatea prelungirii de la 18 la 40 de zile, în ideea de a preveni posibilitatea ieșirii din termen și eliberarea celor aflați în situația respectivă. O măsură de precauție pe care am trimis-o cu mult timp în urmă, Curtea Supremă a aprobat-o. Noi am trimis întreaga documentație la Ministerul Justiției din Serbia, are 475 de pagini, a fost tradusă în timp, cu un efort foarte susținut și a fost înregistrată la Ministerul Justiției din Serbia. Din acest moment, adică de ieri, de la orele 13,30, Ministerul Justiției din România și-a îndeplinit obligațiile pe care le avea", a afirmat TudorelToader, conform Agerpres.

 

Întrebat de jurnaliști cât ar putea dura procedura de extrădare, Toader nu a dat un răspuns

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22