Ministrul Apararii, Mihnea Motoc, a discutat cu Victoria Nuland

Tudor Despina | 18.01.2016

Securitatea regionala, cooperarea bilaterala si Summitul NATO de la Varsovia au fost subiectele supuse discutiilor dintre ministrul Apararii, Mihnea Motoc, si Victoria Nuland, asistentul Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru Afaceri europene.

Pe aceeași temă

 

Cooperarea militara dintre SUA si Romania, materializata in cadrul Parteneriatului Strategic, a fost apreciata drept “consistenta si pragmatica”, iar ministrul Motoc “a subliniat importanta Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI dintre Romania si SUA, pe dimensiunea cooperarii militare, in cadrul arhitecturii de securitate angajata de tara noastra”, arata Ministerul Apararii.

 

Totodata, evolutiile de securitate regionala, in principal cu privire la conflictul din Ucraina, criza din Moldova si agresivitatea Federatiei Ruse, au fost supuse discutiilor. Ritmul actual de aplicare a Planului de actiune pentru cresterea capacitatii operationale a NATO (Readiness Action Plan - RAP) continua sa fie o prioritate pentru Bucuresti.

 

Ministrul Motoc a subliniat consensul la nivelul tuturor fortelor politice nationale cu privire la necesitatea modernizarii fortelor armate ale Romaniei si intarirea capacitatii operationale a acestora, exprimat in cadrul acordului national care prevede alocarea unui nivel minim de doua procente din PIB pentru bugetul Apararii pentru o perioada de zece ani, incepand cu 2017”, mai arata MApN.

 

Mihnea Motoc a tinut sa sublinieze cele doua reusite ale Bucurestiului in cadrul NATO, in 2015, anume infiintarea Unitatii de integrare a fortelor NATO, respectiv Comandamentul Diviziei Multinationale Sud-Est. In context, in luna Aprilie a acestui an, Bucurestiul urmeaza sa gazduiasca o reuniune a directorilor responsabili cu politicile de aparare din statele aliate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22