Ministrul austriac de Interne nu cedează: „Nu pot să dau o dată pentru intrarea României în Schengen

Redactia | 27.04.2023

Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, nu cedează nici după vizita sa la București. „Ați făcut progrese, dar trebuie să vă spunem că mai este o cale lungă”.

Pe aceeași temă

 El le-a transmis românilor că are „mare înțelegere” pentru așteptările lor, că autoritățile au făcut progrese în privința securizării frontierelor și a gestionării migrației, dar că nu poate oferi o dată pentru intrarea României în Schengen.

Oficialul de la Viena a susținut că „cetăţenii austrieci au aceeaşi dilemă atunci când sunt supuşi unor controale cu Germania”.

Karner s-a aflat miercuri în prima sa vizită la București, unde a avut discuții cu omologul său român Lucian Bode și a mers la centrul operațional al Poliției Române de Frontieră, cei doi oficiali susținând apoi o conferință de presă comună.

Oficialul de la Viena a reluat aceleași cifre cu care a împiedicat aderarea României la Schengen: anul trecut, în Austria au intrat ilegal peste 110.000 de persoane, din care peste 80.000 neînregistrate, iar sistemul de protecție a frontierelor este în continuare nefuncțional. El a spus că a văzut „lucruri minunate” la sediul Poliției române de Frontieră, că România „a făcut progrese și este pe calea cea bună, dar că mai este o cale lungă:

„Am mare înțelegere pentru doleanța domnului ministru și pentru așteptările poporului român în ceea ce privește următoarea etapă de aderare la Schengen, dar la momentul de față trebuie să gândiți că cetățenii austrieci au aceeași dilemă în momentul în care sunt supuși unor controale cu Germania

Ați făcut progrese foarte bune, sunteți pe calea cea bună, dar trebuie să vă și spunem că mai este o cale lungă”.

În aceeași conferință de presă, Lucian Bode a spus că „nu este firesc ca România să îşi asume doar obligaţii” în chestiunea Schengen, „fără a beneficia de drepturile care ni se cuvin”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22