Ministrul Daniel Breaz despre prezența lui Severin la Ateneu: voiați să stea pe scări?

Redactia | 15.01.2019

Daniel Breaz, ministrul Culturii, nu vede nicio problemă în faptul că fostul ministru de Externe Adrian Severin, eliberat recent din pușcărie a stat în tribuna oficială de la Ateneu.

SHARE 2

Pe aceeași temă

Daniel Breaz, ministrul Culturii, nu vede nicio problemă în faptul că fostul ministru de Externe Adrian Severin, condamnat la 4 ani de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență și eliberat condiționat în 2017, a stat imediat în spatele președintelui Klaus Iohannis și al oficialilor europeni în cadrul ceremoniei oficiale de preluare a președinției Consiliului UE, desfășurată la Ateneu.

„Ce a fost rău că dl Severin a stat în loja respectivă în sală? (...) Ce voiați, să stea pe scări?”, a răspuns Breaz, invitat la Digi 24.

Ministrul Culturii, care spune că a fost printre cei care s-au ocupat de organizarea acestui eveniment, a argumentat că „au fost desemnate zone” în care invitații se putea așeza.

„Ce a fost greșit că a stat în spatele lojii oficiale? Mie mi se pare că se caută nod în papură și încercăm să căutăm ceva negativ” în derularea acestei ceremonii, care a fost „o reușită a României”.

Chestionat despre prezența fiului premierului Dăncilă la acest eveniment, tot în zona lojii oficiale, Daniel Breaz a replicat: „Trebuia să nu participe? Nu îl cunosc, vă pun o întrebare, trebuia să nu participe?”.

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat și el, tot luni, cum comentează prezența celor doi la ceremonia de la Ateneu, dar șeful statului a precizat că „evenimentul a fost pregătit de Guvern”.

„Eu am fost invitat și ca atare am participat. Ținuta culturală a evenimentului a fost foarte bună. Restul cred că trebuie să întrebați mai degrabă la Guvern cum s-a construit lista invitațiilor”, a răspuns Klaus Iohannis.

Fostul europarlamentar PSD Adrian Severin a fost condamnat în 2016 de Înalta Curte de Casație și Justiție la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și trafic de influență.

Trei europarlamentari - Adrian Severin, slovenul Zoran Thaler și austriacul Ernst Strasser - au acceptat, în perioada decembrie 2010 - martie 2011, să își "vândă serviciile" unor jurnaliști ai ziarului "The Sunday Times", care pretindeau că se ocupă cu acțiuni de lobby. Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European să le plătească 100.000 de euro pe an în schimbul "ajutorului" pentru adoptarea unor amendamente.

Comentarii 2

Isoscel - 01-15-2019

Sa continui si sa inchei informatiile despre "omul de stiinta matematician " Daniel Breaz. Am vazut ca doar la cinci (!) din 150 de publicatii am gasit ceva scris de catre un recenzent . In rest , sumarul scris de autor sau chiar numai titlul ! Merita sa mai notez ca 44 de articole sunt in colaboare cu Nicoleta Breaz , probabil sotia sau altcineva din familie. Astfel un articol, din categoria celor mentionate, imbogatea doua CV-uri din familia Breaz ! Ne dam seama ce atelier de lucrari era acolo ! Si cata moralitate ! Este drept se mai intampla ca membrii aceleasi familii sa lucreze la o carte sau chiar la un articol mai amplu sau pe o anume subiect, dar cu zecile , niciodata ! Iata acesta este domnul minsitru al culturii si matematician care-l considera pe infractorul de "renume european" Adrian Severin un "om care va ramne in istoria Romaniei "! Cum va ramne si el in istoria matematicii romanesti !

Răspunde

Isoscel - 01-15-2019

Matematicianul Daniel Breaz. Fiindca despre alte calitati si ocupatii ale d-lui Breaz scriu altii si se va tot scrie, eu vreua sa ma refer la calitatea de "om de stiinta "cum se autointituleaza. Sursa datelor pe care le dau aici este revista de referate Zentralbaltt MATH . D-l Breaz a publicat intre anii 2001 si 2017 un numar de 149 articole si o carte. Deci , in 17 ani , jun numar de 150 publicatii care ne da o medie de aproape 9 articole pe an ! Urias si imposibil pentru un "om de stiinta" veritabil in domeniul matematicii . Dar sunt ani cu adevarte recoduri mondiale :in intervalul 2011-2013 a publicat 43 de articole, deci o medie de 14 lucrari pe an ! ! Nu ai timp nici pentru tehnoredactare a mai mult de o lucrare pe luna, fara a mai tine seama ca sunt si vacante si ca daca esti cadru didcatic , mai si ore de pregatit si tinut !! Dar ZblMath ne arata si unde au fost publicate aceste lucrari. 40 din aceste sunt publicate de revista universiatii din Alba Iulia a carui cadru didactic si chiar rector este d-l Breaz ! Alte reviste in care ii apar articole sunt de la Univ. din Cluj , Baia Mare, Pitesti si cateva in reviste externe dar a caror prestigiu nu-l stiu, nefiind unele din cele cunoscute . Si ca sa nu gresesc, fiindca s-ar putea intampla ca si intr-o revista mai obscura sa apara articole de valoare , am cautat sa vad recenziile articolelor d-lui Breaz. Ei bine, din cele 150 de lucari, doar la cinci am gasit niste scurte recezii

Răspunde

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2025 Revista 22