Pe aceeași temă
UPDATE: Carmen Dan a plecat la ora 19:00 de la DNA după aproximativ trei ore de audieri, urcându-se în mașina care o aștepta, fără să facă declarații jurnaliștilor. Mai mulți protestatari s-au aflat în fața DNA, ministrul de Interne fiind huiduit la ieșire. „Sluga lui Dragnea”, „Demisia”, au strigat protestatarii care o așteptau.
UPDATE: Conform unor informații, Carmen Dan este audiată în dosarul Tel Drum, care îl vizează pe Liviu Dragnea. În acea perioadă, Carmen Dan era subprefect și ulterior prefectul județului Teleorman. Deci împotriva ei s-ar putea declanșa urmărirea penală fără aprobarea Senatului.
Ministrul de Interne, Carmen Dan, a ajuns joi în jurul orei 16.00 la DNA, transmit televiziunile de știri. Carmen Dan este și senator. Ministrul de Interne poate fi chemată în calitate de martor la DNA, dată fiind imunitatea ei în calitate de parlamentar.
„Nu e o surpriză că dl președinte îmi cere demisia. Nu e prima dată și e de notorietate această idee fixă. Nu mă impresionează astfel de cereri urgente chiar dacă acestea sunt dublate de amenințări de cercetări penale”, a declarat Carmen Dan.
DNA a anunțat în noiembrie 2017 că a început urmărirea penală împotriva lui Liviu Dragnea și a șefilor de la Tel Drum pentru constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte pentru reabilitarea de drumuri județene cu fonduri europene.
DNA preciza că dosarul s-a constituit în urmă unei sesizări a OLAF. Procurorii spun că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi înființat în 2001 un grup infracțional organizat "care acționează și în prezent", format din funcționari ai instituțiilor din administrația publică și oameni de afaceri. DNA menționa că acest grup infracțional organizat ar fi furnizat fonduri pentru PSD, prin donații ale membrilor.
În luna martie, Secția pentru anchetarea magistraților, condusă de Adina Florea, propusă de Tudorel Toader la șefia DNA și refuzată de președintele Iohannis, a transmis către DNA patru cereri de preluare a dosarului Tel Drum, motivând că în această cauză sunt vizați și magistrați. Fostul procuror general Augustin Lazăr a decis ca dosarul Tel Drum să fie instrumentat în continuare de Direcția Națională Anticorupție.