Pe aceeași temă
Ministrul considera ca "obiceiurile vechi se uită greu" si ii avertizeaza "pe cei care încearcă să tragă foloase de pe urma restructurărilor din sectorul minier că nu tolerăm nici o încălcare a legii."
Ministrul isi motiveaza reactia mentionand faptul ca în presa locală din Gorj au aparut informatii despre faptul ca s-ar da șpagă pentru listele de disponibilizați de la Complexul Energetic Oltenia.
Ministrul cere conducerii CEO să verifice aceste informatii și să se asigure că planul de disponibilizări va fi aplicat intr-un mod cat mai transparent.
Grigorescu cere de asemenea "o clarificare urgentă a situației pentru că atât cei care vor să părăsească voluntar compania, cât și cei care întrunesc condițiile de disponibilizare trebuie protejați atât de companie, prin salarii compensatorii, cât și de stat, prin veniturile de completare."
Ministrul atrage atentia asupra faptului ca "nu trebuie să dea nimeni nicio șpagă pentru a beneficia de drepturile sale" si considera ca "din cauza acestor metehne companii ca CEO sau CEH au ajuns în situația în care se găsesc astăzi":
"Poate că în Gorj nu s-a auzit încă de faptul că lucrurile se schimbă și că lupta împotriva corupției se află în plină desfășurare, dar o să avem grijă ca să afle acest lucru," a afirmat ministrul.
Grigorescu atrage atentia managementului companiei ca trebuie sa aplice planul de restructurare al Guvernului: "Planul de restructurare și redresare economică al Complexului Energetic Oltenia să fie aplicat și respectat de managementul companiei. Nu vorbim doar de o ajustare de costuri şi o repunere pe baze corecte a societăţii pentru a ne asigura că avem eficienţă economică. Guvernul a alocat deja fondurile necesare pentru ca angajații să beneficieze de măsuri de protecție socială. Același mesaj aș dori să-l transmit și conducerii Complexului Energetic Hunedoara," a incheiat ministrul.