Ministrul Justiţiei, «discuţie» cu procurorul general, procurorul şef al DNA şi al DIICOT

E.b. | 09.01.2017

Florin Iordache, ministrul Justiţiei, i-a invitat luni, la sediul Ministerului Justiţie, pe procurorul general, Augustin Lazăr, pe procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi şi pe procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, la o "discuţie".

Pe aceeași temă

 

 

 

UPDATE: Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a fost întrebată de jurnalişti, la intrarea în sediul Ministerului Justiţiei, cum comentează acuzaţiile pe care i le aduce Sebastian Ghiţă. Ea a spus că nu vrea să facă acum nicio declaraţie, pentru că nu vrea să întârzie la întâlnirea de lucru cu ministrul Florin Iordache, dar va răspunde când pleacă de la MJ

 

UPDATE: Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a afirmat că întâlnirea de luni cu ministrul Justiției, Florin Iordache, vizează problematica resurselor Ministerului Public, dar și a bugetului, precum și chestiuni de logistică, conform Agerpres.         

Florin Iordache le-a adresat celor trei şefi de parchete invitaţia de a veni, luni, la ora 12.00, la Ministerul Justiţiei, pentru discuţii, conform News.ro, care citează surse judiciare.

 

De altfel, ministrul Justiţiei anunţase încă de vineri că urmează să aibă o întâlnire cu procurorul general şi cu adjuncţii săi.

 

Iordache a spus atunci că nu crede că ar fi necesară revocarea din funcţie a procurorului-şef al DNA, Codruţa Kovesi, după înregistrările lui Sebastian Ghiţă, precizând că este o anchetă în derulare la Parchetul instanţei supreme, care va face cercetări în cazul acestor înregistrări.

 

"Este o anchetă în derulare la Parchetul General. Această discuţie o voi avea şi săptămâna viitoare, când mă văd cu procurorul general şi cu adjuncţii dumnealui. (…) Atât timp cât este o anchetă în derulare, pe care o are în acest moment Parchetul General, atât timp cât respectă prevederile legale, nu văd de ce (să fie revocat din funcţie procurorul-şef al DNA, n.r.)”, a spus Florin Iordache, întrebat dacă Laura Codruţa Kovesi mai poate rămâne în funcţie după acuzaţiile lansate de Sebastian Ghiţă în mai multe înregistrări difuzate la RTV, televiziunea pe care o controlează.

 

Potrivit Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, revocarea din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie se face de către preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, care se poate sesiza din oficiu, la cererea adunării generale sau, după caz, a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22