Pe aceeași temă
"De principiu, serviciile de informații sunt structuri ale statului de drept. Au competențele lor, care sunt complementare cu celelalte competențe din stat. Adică nu putem nega utilitatea publică a acestor servicii. Dar nici nu putem admite interferența lor în zona juridică a urmăririi penale, eventual și a judecății. (...) În spațiul public, știm că este vorba de protocoale diferite cu structuri, cu instituții diferite. Așadar, dacă luăm o măsură, să facem treaba până la capăt, să nu denunțăm protocolul cu X și să lăsăm în vigoare alte trei-patru. Pe de altă parte, nu-i suficient să îl denunți. Că dacă îl denunți, ce faci? Nu mai este în vigoare, inaplicabil. Dar cred că mai interesant ar fi să-l și vedem, să-l desecretizăm, să știm cum au funcționat aceste structuri, cum s-a desfășurat această colaborare", a spus Tudorel Toader la Antena 3.
Întrebat dacă va cere Parchetului General, DNA și DIICOT reevaluarea protocoalelor semnate de aceste structuri cu SRI, Tudorel Toader a precizat că "a înțeles că deja nu mai sunt în vigoare".
"Eu am înțeles de la procurorul general că deja le-a denunțat, că deja nu mai sunt în vigoare. Eu vorbeam de pasul următor, de cunoaștere a ceea ce a fost și nu mai este în vigoare. (...) Nu voi menține astfel de protocoale, astfel de colaborări, decât în limitele stricte ale competențelor legale", a spus Tudorel Toader citat de Agerpres.