Ministrul Justiției Tudorel Toader vrea desecretizarea protocoalelor dintre SRI și Parchete

Dora Vulcan | 12.03.2017

Ministrul Justiției Tudorel Toader a spus duminică seara la Antena 3 că nu este suficient ca protocoalele încheiate între SRI și Parchete să fie denunțate și că ar fi ”interesantă” și desecretizarea lor pentru a vedea cum au funcționat colaborările procurorilor cu serviciile de informații.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"De principiu, serviciile de informații sunt structuri ale statului de drept. Au competențele lor, care sunt complementare cu celelalte competențe din stat. Adică nu putem nega utilitatea publică a acestor servicii. Dar nici nu putem admite interferența lor în zona juridică a urmăririi penale, eventual și a judecății. (...) În spațiul public, știm că este vorba de protocoale diferite cu structuri, cu instituții diferite. Așadar, dacă luăm o măsură, să facem treaba până la capăt, să nu denunțăm protocolul cu X și să lăsăm în vigoare alte trei-patru. Pe de altă parte, nu-i suficient să îl denunți. Că dacă îl denunți, ce faci? Nu mai este în vigoare, inaplicabil. Dar cred că mai interesant ar fi să-l și vedem, să-l desecretizăm, să știm cum au funcționat aceste structuri, cum s-a desfășurat această colaborare", a spus Tudorel Toader la Antena 3.

 

 

Întrebat dacă va cere Parchetului General, DNA și DIICOT reevaluarea protocoalelor semnate de aceste structuri cu SRI, Tudorel Toader a precizat că "a înțeles că deja nu mai sunt în vigoare".

 

 

"Eu am înțeles de la procurorul general că deja le-a denunțat, că deja nu mai sunt în vigoare. Eu vorbeam de pasul următor, de cunoaștere a ceea ce a fost și nu mai este în vigoare. (...) Nu voi menține astfel de protocoale, astfel de colaborări, decât în limitele stricte ale competențelor legale", a spus  Tudorel Toader citat de Agerpres.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22