Ministrul Justitiei crede ca avem stat de drept functional si MCV-ul nu mai este necesar

E.b. | 12.01.2017

Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) ar trebui ridicat in acest an, a declarat ministrul Justitiei, Florin Iordache, dupa o intalnire cu secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou.

Pe aceeași temă

 
 
 
"In legatura cu MCV am prezentat obiectivele cu care a plecat Romania in 2006 si am aratat ca am indeplinit aceste conditionalitati”, a spus Iordache., conform HotNews.ro.

 

Nu vad de ce ar trebui in continuare acest mecanism”, a spus el, precizand ca acesta este punctul de vedere al Guvernului si al Ministerului Justitiei.

 

"In Romania avem un stat de drept functional si avem destule garantii ca nu este necesar un mecanism de cooperare si verificare", a afirmat Iordache, sustinand ca "avem o legislatie coerenta si institutii care functioneaza independent".

 

Conditiile din MCV au fost folositoare Romaniei si au ajutat la intarirea statului de drept, insa au fost indeplinite, a repetat ministrul justitiei.

 

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat luni, raspunzand unei intrebari a ziaristilor legata de ridicarea MCV, ca monitorizarea magistratilor de catre institutiile europene nu ar mai fi necesara, "dar ar fi necesara o monitorizarea a politicienilor".  

 

Procurorul general a precizat ca "probabil" exista anumite persoane "care ar dori sa isi puna in practica agenda lor si nu ar avea nevoie de o chestiune care sa ii incurce ca MCV".

 

"Luand in calcul progresele Romaniei si atingerea benchmarkurilor, reperele initiale ale MCV, Guvernul si CE vor coopera pentru ridicarea MCV in mandatul actualei Comisii. Este importanta si transpunerea cu prioritate in legislatia nationala a directivelor europene care privesc sistemul judiciar", se afirma in document

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22