Pe aceeași temă
Cătălin Predoiu a declarat că efectele „intervenției” asupra Secției Speciale trebuie cântărite cu atenție.
„Următorul pas este un proiect de lege care să fie pus în dezbatere publică (...). Este o perioadă dificilă la Ministerul Justiției cu aceste interviuri (pentru conducerea marilor parchete -n.r.), care absorb 8-10 ore pe zi, dar ne vom descurca astfel încât în perioada următoare să lansăm în dezbatere acest proiect. Efectele intervenției sunt delicate și trebuie cântărite cu atenție legat de dosare, de competențe”, a declarat Predoiu.
Întrebat când va fi lansat un astfel de proiect privind Secția specială, Predoiu a spus că speră ca până la 1 februarie.
Marți, Predoiu a declarat că soluţiile tehnice referitoare la desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) vor fi discutate cu Consiliul Superior al Magistraturii, atunci când va fi elaborat un proiect de lege pe această temă.
El a spus că Memorandumul adoptat la finalul anului trecut reprezintă poziţia Guvernului cu privire la Secția specială, „plecând de la modul defectuos în care a fost reglementată această secţie, plecând de la ineficienţa constatată, cred, destul de uşor în intervalul scurs de la înfiinţarea ei şi până astăzi".
Guvernul a adoptat, în 27 decembrie, Memorandumul înaintat de Ministerul Justiţiei prin care se propune desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.
În memorandumul prezentat Executivului, Cătălin Predoiu aduce în discuție recomandările forurilor europene în legătură cu Secția. În concluzii, ministrul Justiției precizează că soluția este desființarea SIIJ.