Pe aceeași temă
În opinia sa, "Guvernul putea sa lase OUG sa intre in vigoare imediat, dar a dat un termen de 10 zile”, spune Toader, sugerând astfel proba bunei credințe a unui guvern care a dat noaptea o ordonanță de modificare a Codului penal în beneficiul dezincriminării corupților și a șefului PSD, Liviu Dragnea.
"OUG 13 a avut si relele ei, dar a vrut sa puna de acord abuzul in serviciu cu decizia CCR", considera profesorul de Drept Tudorel Toader și fost judecător la CCR care ignoră exact decizia CCR care nu are nimic în comun cu textul OUG 13.
El a mai spus ca "OUG a nascut proteste si a generat si altceva care este mult mai important pentru directiile de evolutie a statului de drept: DNA a anchetat ministri care au participat la elaborare OUG."
Tudorel Toader a vorbit si despre decizia Curtii Constitutionale in acest caz, afirmand ca "CCR a dat o decizie de principiu care mie ca judecator imi place foarte mult: ca procurorul nu are competenta sa urmareasca penal pe ministrii care au liberatatea sa aprecieze cand si cum adopta un act normativ. Prin decizia data, Curtea a statuat ca exista un conflict juridic intre puteri. Important e ce a statuat pentru viitor ca procurorii nu pot ancheta ministri pentru acte normative. Fiecare putere, autoritate, trebuie sa ramana in matca ei constitutionala."
Ministrul Justitiei a mai spus ca "Am demarat un proiect de lege de punere in acord a tuturor legilor procesual-penale cu deciziile CCR. Proiectul de lege va viza doar punerea in acord, fara o virgula in plus."
"Nu vom adopta OUG in acest domeniu rezervat legii organice", a incheiat Tudorel Toader.