Mircea Dumitru a fost reales rector al Universitatii din Bucuresti

Vlad Toma | 16.12.2015

Profesorii şi studenţii Universităţii din Bucureşti l-au reales pe Mircea Dumitru in functia de rector al universitatii. La aceasta functie a candidat si Nicoleta Ionac, profesor la Facultatea de Geografie.

Pe aceeași temă

 

Cei doi candidaţi au participat pentru prima dată la o dezbatere faţa în faţă, discutând despre activitate stiintifica slaba şi despre nereguli ale unor forme de studii, transmite Hotnews.

 

Alegerile s-au desfasurat prin votul direct si secret al tuturor cadrelor didactice si de cercetare titulare din cadrul universitatii si al reprezentantilor studentilor din senatul universitar si din consiliile facultatilor.

 

In cadrul primului tur de scurtin desfasurat pe 9 decembrie, Mircea Dumitru a strans 646 voturi iar Nicoleta Ionac a strans 219 voturi.  "Avand in vedere faptul ca niciun candidat nu a intrunit numarul minim de voturi de 672 (reprezentand 50% plus 1 din numarul de electori), va avea loc turul II de alegeri in data de 16.12.2015", a anuntat institutia de invatamant superior.

 

Cine este Mircea Dumitru

 

Mircea Dumitru a avut un rol important în privinţa cazurilor de plagiat care au fost scoase la suprafaţă în ultimii ani. Sub conducerea sa, Universitatea din Bucuresti a contrazis Ministerul Educatiei in privinta plagiatului premierului Victor Ponta. Universitatea din Bucuresti este singura universitate care a confirmat oficial plagiate si care a cerut Ministerului Educatiei retragerea titlului de doctor.
 

Mircea Dumitru a fost cel care a cerut public ca legislatia de verificare a plagiatelor sa fie modificata, astfel incat suspiciunile de plagiat sa fie analizate de comisiile de etica ale universitatilor in cadrul carora ei si-au sustinut lucrarile respective. Tot rectorul Universitatii din Bucuresti a cerut eliminarea regulilor care stipuleaza ca detinutii care fac lucrari stiintifice primesc reducere de pedeapsa.
 

Mircea Dumitru, actualul rector al Universitatii din Bucuresti, este membru GDS si membru corespondent al Academiei Romane. In 1985 a absolvit Facultatea de Istorie-Filosofie a Universitatii din Bucuresti, dupa care a devenit doctorand al acestei institutii, dar si al Tulane University din SUA. In mai 1998 si-a obtinut titlul de doctor la Tulane University, iar in iulie 1998 a obtinut titlul de doctor si la Universitatea din Bucuresti. 


Din 2004 este profesor universitar la Facultatea de Filosofie, Departamentul de Filosofie Teoretica si Logica a Universitatii din Bucuresti. In 1993-1994 a fost Fulbright Junior Scholar la Tulane University, dupa care a fost Teaching Assistant la Department of Philosophy a aceleiasi universitati. Din 2009 a fost profesor invitat, de mai multe ori, la Universitatea Jeart Moulin Lyon 3 din Franta sau la Universitatea din Helsinki. 

 

Cine este Nicoleta Ionac

 

Nicoleta Ionac (51 de ani) este profesor universitar doctor la Facultatea de Geografie a Universitatii din Bucuresti, director al Departamentului de Meteorologie si Hidrologie si a fost membra a Senatului Universitatii din Bucuresti in mandatul 2011-2015. 
 

A absolvit Facultatea de Geologie, Geografie si Biologie a Universitatii din Bucuresti, specializarea Geografie - Limba engleza, in 1987. In 1996 si-a sustinut teza de doctorat "Clima si comportamentul uman", iar din 2009 este conducator de doctorat. 
 

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul universitatii, Nicoleta Ionac a urmat mai multe stagii de documentare si specializare la universitati din strainatate, precum Universitatea din Koln (Germania), Universitatea Paris VII - Denis Diderot (Franta) sau Universitatea de Studii din Milano. De asemenea, a fost director sau expert in cadrul mai multor proiecte. 
 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22