Mită. Un martor protejat susţine că Ghiţă i-a dat lui Bădulescu, fost primar, un imobil

E.b. | 29.10.2016

Un martor cu identitate protejată a declarat, vineri, în faţa judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), că Sebastian Ghiţă a controlat Asesoft şi după ce a fost ales deputat şi că i-a oferit o casă drept mită fostului primar al municipiului Ploieşti, Iulian Bădulescu, conform Mediafax.

Pe aceeași temă

 

    

Magistraţii ICCJ au audiat, prin videoconferinţă, doi martori cu identitate protejată în dosarul în care Sebastian Ghiţă este judecat pentru dare de mită, spălare de bani şi instigare la abuz în serviciu, unul dintre martori declarând că Ghiţă a controlat firma Asesoft şi după ce a fost ales deputat şi că i-a oferit o casă drept mită fostului primar al municipiului Ploieşti, Iulian Bădulescu.

 

"Ştiu că Sebastian Ghiţă era administratorul Asesoft, pe care a administrat-o până a ajuns deputat. A predat apoi administrarea unei rude a soţiei sale, Sorin Chirilă. Sunt într-o relaţie de prietenie şi cu Chirilă. Ştiu că societatea era administrată în fapt de Ghiţă Sebastian. Cunosc faptul că Ghiţă, în timpul campaniei, când era sigur că o să câştige, făcea demersurile să găsească noi administratori. Fiind deputat, Ghiţă nu mai putea şi oameni de încredere, gen Chirilă, trebuiau să administreze în locul lui, dar cu sfaturile lui. Chirilă trebuia să ia acţiunile societăţii şi să îi reprezinte interesele", a declarat martorul în faţa judecătorilor, transmite Mediafax.

 

Acesta a susţinut că Sebastian Ghiţă l-a ajutat pe Iulian Bădescu să câştige alegerile la Primăria Municipiului Ploieşti în schimbul unor contracte fără licitaţie, iar ulterior i-a dat mită o casă.

 

"Ploieşti e împărţit în mai multe sectoare conduse de membri PSD. Odată cu nominalizarea lui Bădescu, membrii respectivi au fost schimbaţi la solicitarea domnului Ghiţă. Nu toţi, acolo unde erau consideraţi insuficient de implicaţi în campania domnului primar. Se ştia la Ploieşti că Iulian Bădescu nu e o persoană avută şi nu-şi permitea o campanie de asemenea anvergură. Ghiţă era un fel de director de campanie. El ştia cum să cheltuiască banii. Oamenii din campanie erau apropiaţi ai lui Ghiţă. Bădescu se îndatora aşa şi domnul Ghiţă a caştigat contracte de 300 de mii de euro cu primăria. Nu contracte cu licitaţie, ci cu încredinţare directă. Contracte care s-au desfăşurat în anii 2012 - 2013. Erau încheiate între Asesoft International şi Primăria Ploieşti. Odată cu încheierea acestor contracte, Ghiţă, prin Asesoft, i-a dat lui Bădescu, cu titlu de mită, un imobil în apropiere de locuinţa acestuia. Pentru că valoarea casei era mai mare decât a contractelor, Bădescu trebuia să facă nişte sponsorizări prin primărie către clubul de baschet Asesoft. Suma era de 500 de mii de euro pe an. Bădescu se plângea că suma era mare, dar Ghiţă voia să majoreze sponsorizarea", a mai spus martorul protejat, citat de Mediafax.

 

Sebastian Ghiţă a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că declaraţiile martorilor nu sprijină acuzaţiile aduse de procurorii DNA şi că i-a fost ruşine de comportamentul şi de declaraţiile acestora în timpul audierilor.

 

"Sentimentul şi senzaţia pe care le-am avut au fost că (...) mi-a fost şi mie ruşine de comportamentul, calitatea şi felul în care au decurs lucrurile. Nu cred că judecătorii de aici trebuie să judece chestiuni bazate pe însăilături. (...) Am aşteptat şi eu astăzi cu sufletul la gură să văd ce pot spune acei martori acoperiţi, ce îi face să fie acoperiţi şi cu grozăvie am văzut că nu spun nimic, nici măcar cu identitatea protejată. Nu pot aduce nici măcar un element cu care să sprijine acuzaţiile celor de la DNA. Aproape că le încurcă. Aproape că fac eforturi denunţătorii cu identitate protejată să încurce acuzaţiile celor de la DNA, problema fiind în faptul că la Înalta Curte nu putem, nici eu, ca cetăţean şi nici procurorii, acuzatorii din partea statului, să ne prezentăm aşa, în bătaie de joc", a declarat Sebastian Ghiţă.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22