Pe aceeași temă
Protestatarii din tara sunt chemati sa li se alature celor din Bucuresti, sub deviza: "Toate drumurile duc la Bucuresti. 'Revolutia' generatiei noastre".
Ei urmeaza sa se adune in Piata Universitatii, de unde vor pleca in mars pe traseul Piata Universitatii - Piata Unirii - Fantani - Parlament, "cu vizite la institutiile confiscate de catre majoritatea parlamentara (Avocatul Poporului, CCR, CNA)".
Protestatarii din tara sunt si ei chemati sa li se alature sambata celor din Bucuresti.
Un grup de protestatari din Cluj a parcurs drumul spre Bucuresti, pe jos, timp de mai bine de o saptamana, pentru a participa la protestul de maine din Capitala.
Legile justiției au fost votate, ele ajung acum la președintele Klaus Iohannis, care le poate întoarce o singură dată înapoi, screi pe pagina de Facebook a evenimentului.
Legile de modificare a codului penal urmează să fie votate.
„Masacrarea Justiţiei de către PSD-ALDE, criticată de magistraţi, Departamentul de Stat, Comisia Europeană, este mai mult decât un atac la procedurile de drept şi la adresa luptei anticorupţie“
Este un asalt chiar la adresa democraţiei din România.
Felul în care PSD şi ALDE au abuzat procedurile parlamentare legitime, în care au încercat să închidă gura Opoziţiei şi a oricui a îndrăznit să se împotrivească reprezintă semnale care ar trebui să alarmeze orice român care doreşte pentru România o viaţă în libertate şi democraţie.
La care se adaugă si modificările Codului de Procedură Penală şi situaţia generală gravă din toate celelalte domenii ( sănătate, educaţie, economie, infrastructură, cultură, ecologie)
Primele două luni din 2018 vor fi decisive pentru consolidarea democrației în România.
https://www.vedemjust.ro/index.php?p=societatea-civila-impotriva-modificarii-legilor-justiiei
Nu dăm înapoi
Avem în fața noastră doua opțiuni.
Optiunea #1 – Ne gasim o scuza, un pretext si nu participăm la proteste.
În cele din urma, un om in plus sau in minus nu va face o diferența. Ne vedem de ale noastre, discutam cu prietenii ca “Da, n-am mai ieșit la protest. Lasă, că se descurca si fara mine.” Dacă crezi că ești singurul care gândește asta, te inseli.
Drumul spre schimbare este pavat cu îndoieli si fiecare dintre noi a gandit asa odata cand a venit vorba de un protest.
Asa au gandit si cei 60% care nu au venit la urne în decembrie 2016. Să repetăm oare aceeași greșeală?
Există Optiunea #2.
Ieșim la protest, arătăm public că nu suntem dispusi să acceptăm corupția, că vrem un viitor mai bun si sa oferim un mesaj celor care se îndoiesc că schimbarea este posibilă.
Da, schimbarea este posibilă.
Începe cu noi si doar trebuie să avem curajul și speranța să nu ne lăsăm bătuți foarte usor.
Politicienii corupți vor merge până în pânzele albe ca să își apere interesele, nu vor renunța usor, mai ales că acum au o validare electorală.
Ei nu ne-au făcut viața ușoară. De ce le-am face-o noi pe a lor?
Așadar, cu câte persoane vii la protest ?
Cate afise si flyere poti să lipesti în bloc, sa pui in cutiile postale ?
Câte mesaje in privat și invitații la eveniment poți să trimiți?
Schimbarea începe cu noi si nu se termina niciodată. E un drum lung, iar perseveranță noastra în fata corupției le va da si celorlalţi increderea si speranța că puterea este de fapt în mâinile noastre.