Pe aceeași temă
“Problema e dincolo de moţiune şi de o luptă politică în Parlament, de un vot în Parlament. Problema este de moralitate în politică (...) Ponta trebuia să îşi dea demisia fără nicio moţiune de cenzură, din prima zi, fiindcă e ruşine în primul rând pentru ţară. Dacă are vreun sentiment faţă de România, atunci trebuia să îşi dea demult demisia”, a declarat Macovei.
Ea și-a argumentat solicitarea printr-un raport al Comisiei Europene în care se precizează că „este inadmisibil ca într-un Guvern să existe persoane trimise în judecată sau persoane condamnate”.
Invitat în conferinţa de presă, Martin Callanan, membru al Partidului Conservator, din Camera Lorzilor, a sus’inut solicitarea Monicăi Macovei declarând că „este o nevoie imperioasă ca România să ia atitudine împotriva corupţiei economice şi politice”.
La rândul lor, europarlamentarii Grupului conservatorilor şi reformiştilor Ryszard Legutko şi Tomasz Poreba, prezenţi la conferință alături de Monica Macovei, şi-au declarat sprijinul pentru aceasta în acţiunea sa de reformare a societăţii şi a politicii din România, scrie Agerpres.
***
Moțiunea de cenzură depusă de PNL si intitulata “Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”, va fi votată marti, 29 septembrie.
Calcule si discutii politice
In ciuda acestei proceduri, liberalii sunt constienti de faptul ca nu dispun de forta necesara in Parlament pentru a trece motiunea. In aceste conditii, liderii PNL au inceput inca de la finalul saptamanii trecute sa invite formatiunile din coalitia de guvernare la discutii pe aceasta tema.
Intentia PNL este clara si anume incercarea de a gasi sprijin la Putere pentru a aduna, cumva, o sustinere parlamentara destul de solida pentru ca motiunea sa treaca si Guvernul Ponta sa cada.
Ponta, sustinut in continuare in coalitie
Insa Opozitia nu pare sa aiba prea mult succes in acest sens, liderii principalelor partide de guvernamant declarandu-si in mod clar sustinerea pentru premierul Ponta.
“Raspunsul nostru legat de motiunea de cenzura pe care PNL o va depune in Parlament este unul foarte simplu: nu poate fi o solicitare serioasa. Noi nu dam jos premierul nostru prin votarea unei motiuni de cenzura depusa de opozitie.
Asa ceva nu se poate face politic, uman. N-ar fi o abordare serioasa din partea noastra. Daca noi vom avea vreodata, ca partid, vreo problema cu premierul nostru, care este Victor Ponta, ar fi o discutie care se transeaza in interiorul partidului si se procedeaza altfel. Nu ne ducem noi sa ne aliem unei motiuni de cenzura a opozitiei. Cred ca nici dumnealor n-ar face asa ceva", a spus presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, la finalul saptamanii trecute.
Iar astazi, Dragnea a reconfirmat sustinerea pentru Ponta, la finalul unei sedinte a Comitetului Exrcutiv National in care social-democratii au votat pentru sustinerea in continuare a actualului Executiv.
"S-a discutat în Comitetul Executiv Național despre moțiunea de cenzură care va fi depusă de PNL. CExN a votat pentru respingerea acestei moțiuni și susținerea în continuare a Guvernului", a aratat Dragnea, luni, potrivit Agerpres.