Pe aceeași temă
"Nu legea e proastă, oamenii care au aplicat-o au fost corupţi. Dacă titlurile de proprietate erau înregistrate şi se respecta ordinea şi se restituiau în acea ordine şi cu expertize corecte, era foarte bine. Deci oamenii care au fost numiţi acolo, şi de Tăriceanu şi de alte partide, oamenii aceia sunt de vină, au fost oameni corupți(...)", a scris Monica Macovei, pe contul sau de Facebook.
Macovei i-a cerut fostului prim-ministru Adrian Nastase pentru că a declarat că problemele legate de retrocedari ar fi fost rezultatul legii introduse de Macovei in 2005: "Nu i-am pus eu, Monica Macovei, să încalce legea, să ia şpagă, să dea prioritatea unora în faţa altora, aşa încât să-şi ceară scuze public pentru această minciună pe care o spune", a declarat Macovei, citata de ziare.com
"Legislatia, si in materia restituirii proprietatii, este facuta sa fie respectata, nu sa fie incalcata. Nu i-am pus eu sa ia spaga pe cei de la ANRP, asa ca domnul Adrian Nastase sau condamnatul Adrian Nastase ar trebui sa judece un pic, sa aiba putina logica, sa-si dea seama ca cei de la ANRP sau oricine altcineva care a luat spaga a luat-o prin incalcarea unei legi", a mai spus Macovei.
Adrian Nastase declarase ieri, în contextul reţinerii lui Remus Truică, fostul său şef de cabinet, că problemele legate de retrocedări s-ar datora legii promovate de Macovei: "Cred ca ar trebui sa reflectam cu totii, unii mai mult decat altii, la efectele legii din 2005 privind reforma in materia retrocedarilor si sa vedem daca acel punct de plecare nu a fost cel care a determinat tot felul de demersuri, unele absolut aberante, cu zeci de mii de hectare retrocedate si toata povestea cu drepturile litigioase", a spus Adrian Nastase, conform Hotnews.
"O gandire mai atenta ar trebui sa se indrepte spre aceasta lege promovata de Monica Macovei in 2005 si care a schimbat structurile din domeniul justitiei si structurile din domeniul proprietatii", a mai spus acesta.
"Cred in continuare ca solutia in Romania nu e sa alergam dupa persoane si eventual sa identificam vinovati chiar daca e o procedura fireasca. Sunt lucruri mai importante, mai grave care ar trebui sa isi gaseasca solutia", a mai spus el.