Pe aceeași temă
"Informațiile apărute în presă despre falsificarea actelor pe care Șova le-a depus în instanță în procesul cu mine arată micimea morală a acestui personaj politic, un "jurist", care mai este și senator, dispus să încalce legea și să mintă judecătorii. (...)
Voi informa CEDO, unde am depus o plângere după ce am pierdut procesul pe care mi l-a intentat Dan Șova , despre faptul că a depus acte false în instanță.
Voi cere în România, imediat ce apare o decizie a judecătorilor în dosarul Ponta&Șova, deschiderea unui proces de revizuire, pe baza acestor noi informații și a actelor depuse de Șova, despre care procurorii susțin că au fost falsificate", transmite Macovei intr-un comunicat citat de Agerpres.
Context
Trimiterea in judecata a dosarului Rovinari-Turceni in care sunt acuzati premierul Victor Ponta si senatorul PSD Dan Sova aduce o noutate.
Potrivit cotidianului Romania Libera, rechizitoriul prin care cei doi au fost trimisi in judecata arata ca Sova ar fi folosit un document falsificat intr-un litigiu avut cu europarlamentarul Monica Macovei.
Despre ce este vorba: in 2009, Macovei a facut declaratii prin care il acuza pe Dan Sova cu privire la contractele pe care acesta le-a incheiat cu CE Rovinari si Turceni.
Ulterior, senatorul social-democrat a dat-o in judecata pe Macovei pentru delict de opinie, in apararea sa venind cu un proces verbal al hotararii generale a SCA Sova si Asociatii.
In 2013, Macovei a pierdut procesul si s-a vazut obligata de instanta de judecata sa-I plateasca lui Sova 10.000 de lei daune pentru “repararea prejudiciului moral” si publicarea hotararii in doua publicatii.
Potrivit Romania Libera, hotararea in cauza depusa de Sova era falsificata – dupa cum arata DNA –, in actul in cauza se sustinea ca, din cauza plecarilor dese peste granita, Sova a imputernicit o alta persoana sa negocieze sis a semneze contracte de asistenta juridica cu cele doua complexe energetice.
Documentul in cauza ar fi fost piesa centrala pe baza careia Dan Sova a castigat procesul.
Dupa cum arata Directia Anticoruptie, actul folosit de Sova in instanta e fals; mai mult, documentul reprezinta o proba in dosarul Rovinari-Turceni prin care procurorii il acuza pe senatorul PSD de fals in inscrisuri sub semnatura privata, fapta ce a avut consecinte juridice – si anume pierdea procesului de catre Macovei.