Mostenirea Ecaterinei Andronescu: Liceele foarte slabe NU vor mai fi sanctionate

Fara Autor | 19.01.2013

Pe aceeași temă

Vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu a dat un ordin la finalul mandatului sau de ministru al Educatiei conform caruia liceele cu rata de promovare mai mica de 15% nu vor mai fi sanctionate prin reducerea numarului de inscrieri in clasa a IX-a. Si asta in ciuda rezultatelor dezastruoase care se inregistreaza an de an la examenul de bacalaureat.

Astfel, in metodologia pentru anul scolar 2012-2013, care determina cati elevi pot invata intr-o scoala sau intr-un liceu, scrie ca liceele cu un procent de promovabilitate sub 15% la examenul de bacalaureat 2011 vor avea cu o clasa a IX-a mai putin.

In schimb, in metodologia de anul viitor privind numarul de elevi din scoli nu este prevazuta nici o sanctiune pentru liceele care au rata de promovare la BAC foarte mica, scrie Adevarul.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, a declarat ca daca s-ar fi aplicat sanctiunile, atunci elevii cu note foarte mici nu ar mai fi avut unde sa se duca la liceu.

Un top al judetelor cu cele mai multe licee unde rata de promovare la examenul de bacalaureat de anul trecut a fost 0%, realizat de Adevarul, plaseaza pe primele judetele Caras-Severin, Bistrita-Nasaud, cu 5, respectiv 4 astfel de licee.

Alte sase judete din tara ocupa locul trei in top, cu cate trei licee fara promovare la bacalaureatul din 2012: Timis, Salaj, Maramures, Hunedoara, Dolj si Bacau.

Bucurestiul ocupa primul loc in topul judetelor cu cele mai multe licee unde rata de promovare la examenul de BAC anul trecut a fost intre 0,1% si 15%. Este vorba de 38 de licee, colegii tehnice si grupuri scolare, cele mai multe fiind in sectoarele 1 si 2.

Aceasta nu este singura masura controversata luata de fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu. Astfel, peste 20.000 de dascali ar fi putut avea in acest moment salariile marite cu 18%, daca Andronescu nu ar fi refuzat sa semneze la sfarsitul mandatului sau un ordin prin care invatatorii ar fi putut deveni profesori in invatamantul primar.

Andronescu a promovat Ordonanta de Urgenta prin care educatorii si invatatorii sunt obligati ca in urmatorii sase ani sa faca o facultate.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22