MOTIVAREA CSM. Marea REEVALUARE a lui Tiberiu Nitu. Din irasibil, lipsit de autocontrol si fara niciun dosar finalizat, a devenit plin de INITIATIVE in modernizarea managementului

Redactia | 10.05.2013

.

Pe aceeași temă

Motivarea CSM, din 10 mai, in sustinerea avizului pozitiv dat lui Tiberiu Nitu pentru a ocupa functia de procuror general se bate cap in cap cu cea din 22 noiembrie 2012, cind, acelasi CSM l-a respins pe Nitu. Daca atunci Nitu NU dadea "dovada de intitativa in modernizarea managementului Ministerului Public", acum CSM retine exact contrariul " a avut o serie de intiative in modernizarea managementului Ministerului Public".

Daca acum 5 luni Nitu avea "un autocontrol scazut, o rezistenta scazuta la stres, irascibilitate, o scazuta capacitate de mobilizare si adaptare la interviu", acum acelasi da dovada "disponibilitate" de a "colabroa cu intreaga echipa propusa".

Mai mult, daca in noiembrie CSM ii reprosa faptul ca la Sectia de Urmarirea Penala din cadrul Parchetului General, pe care a coordonat-o in calitate de prim- adjunct al procurorului general, "nu s-a inregistrat niciun dosar finalizat prin rechizitoriu in materia conflictului de interese si a coruptiei", acum CSM nu mai sufla in motivare niciun cuvint despre acest lucru, desi ele sunt "considerate prioritati majore ale Ministerului Public".

Urmariti comparativ cele doua motivari ale CSM

Document Motivare CSM 10 mai 2013

Document Motivare CSM 22 noiembrie 2012

Motivare aviz pozitiv 10 mai 2013

"Din analiza planului de management si din raspunsurile la intrebarile adresate de membrii Sectiei de procurori, avind in vedere criteriul de evaluare referitor la cunostintele specifice functiei pentru care s-a propus de catre ministrul justitiei avizarea numirii, Sectia de procurori retine ca dl. procuror Tiberiu Mihail Nitu a avut o serie de initiative in modernizarea managementului Minsiterului Public, a demonstrat receptivitate la criticile formulate de Sectia de procurori cu ocazia interviului din 22 noiembrie 2012 , constantindu-se totodata disponibilitatea sa de a colabora cu intreaga echipa propusa de ministrul justitiei pentru conducerea parchetului de pe linga ICCJ, DNA si DIICOT".

Motivare aviz negativ 22 noiembrie 2012

"In ceea ce priveste criteriul de evaluare referitor la cunostintele specifice functiei pentru care s-a propus de catre ministrul justitiei avizarea numirii, Sectia pentru procurori retine ca dl. procuror Nitu Mihail Tiberiu nu a dat dovada de initiativa in modernizarea managementului Ministerului Public sau in abordarea strategica a conducerii acesteia".

Motivare aviz pozitiv 10 mai 2013

"Avind in vedere aspectele mai sus prezentate, Sectia pentru procurori apreciaza ca dl. procuror Tiberiu Nitu intruneste abilitatile necesare functiei de procuror general al Parchetului de pe linga ICCJ si din punctul de vedere al viziunii manageriale, al compatibilitatii acesteia cu viziunea celorlalti procuror nominalizati in echipa, si al capacitatii personale de a urmari implementarea acestor obiective".


Motivare aviz negativ 22 noiembrie 2012

"Sub aspectul preluarii dosarelor de catre parchetul de pe linga ICCJ de la unitatile de parchet din subordine, Sectia pentru procurori constata lipsa de performanta si neimplicare in exercitarea atributiilor manageriale la nivelul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe linga ICCJ, intrucint in perioada in care dl. procuror Nitu a cooordonant activitatea acestei sectii in calitate de prim-adjunct al procurorului general, la aceasta sectie nu s-a inregistrat niciun dosar finalizat prin rechizitoriu in materia conflictului de interese, coruptiei sau evaziunii fiscale, aceste materii fiind considerate prioritati majore ale Ministerului Public".

"Din desfasurarea interviului s-au sesizat in privinta candidatului un autocontrol scazut, o rezistenta scazuta la stres, irascibilitate, o scazuta capacitate de mobilizare si adaptare la interviu, precum si o spontaneitate redusa".

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22