Pe aceeași temă
Unii dintre aceştia erau legaţi de un cal şi târâţi prin pădure. Alţi adolescenţi erau siliţi să trudească deşi aveau corpul plin de rănile provocate de "stăpâni". Mărturiile lor au ajuns pe masa judecătorilor care trebuie să decidă dacă îi trimit sau nu la închisoare pe cei 10 acuzaţi, conform Digi24.ro.
Florian a fost bătut şi chinuit mai bine de o jumătate de an în ferma de la Berevoeşti. Chemat să fie şoferul unei maşini de transport lemne, i s-au promis 100 de lei pe cursă. În schimb, ajuns acolo, a trăit o jumătate de an de sclavie.
„Atunci când s-a făcut ziuă, am ieşit din pădure şi am fugit către drumul principal, însă am fost văzut de către Roxana şi de către Aurel (suspecţii din dosar, n.red.) care au început să alerge după mine. (...) M-au bătut cu pumnii şi cu picioarele, m-au imobilizat şi m-au legat cu o curea de mâna stângă şi m-au târât cu calul până la locuinţa lor. Drumul a durat circa 10 minute”, le-a povestit Florian procurorilor.
După ce l-au bătut crunt, torţionarii de la Berevoeşti l-au urcat pe Florian într-un microbuz şi l-au trimis la Piteşti. Le era teamă să nu le moară în gospodărie.
Un trecător l-a găsit abandonat aproape fără suflare pe o bancă, într-un parc din oraş. Florian a avut mare noroc să supravieţuiască.
„Am fost bătut atât de rău încât spre finalul perioadei munceam foarte greu deoarece aveam fracturi la ambele mâini, la piciorul stâng, la coaste, iar aceştia îmi spuneau că dacă voi muri, mă vor îngropa în pădure”, se mai arată în rechizitoriul DIICOT.
La şapte luni de la arestarea celor zece stăpâni de sclavi, în Berevoeşti lucrurile au revenit, în sfârşit, la normal.
Ce spun localnicii:
- Eu sunt foarte fericită că i-au potolit, într-un final, da. Era ca un fel de, nu știu, era prea mult. Erau foarte destrăbălați. Nu aveai curaj să ieși pe drum pentru că vorbeau foarte urât.
- Acum poți să pleci de acasă liniștită. Că era perioadă de nu puteai să ieși. Se lua de tine, se lua de copii.
Primăria din Berevoieşti a fost nevoită să găsească soluţii pentru ca 30 dintre copiii celor 10 suspecţi trimişi după gratii să nu ajungă în centre de plasament.
„În cadrul primăriei s-a format un consiliu consilitativ care a monitorizat pe această perioadă evoluția și integrarea copiilor in familia extinsă și acum în familia naturală, că acum au venit acasă. Au fost monitorizați permanent”, a declarat Ionel Mazilu, viceprimarul comunei Berevoieşti.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, patronii de sclavi de la Berevoeşti riscă să stea după gratii până la 15 ani.