Murgeanu a spus la DNA ca DG Regio suspecta în 2011 că Tel Drum îi aparține lui Dragnea

E.b. | 08.12.2017

Răzvan Murgeanu, fostul secretar de stat în Ministerul Dezvolatării, a declarat vineri, la ieşirea de la DNA, că discuţia sa cu Liviu Dragnea pe tema Tel Drum, la momentul la care ministerul a primit o înştiinţare din partea auditorilor DG Regio, a fost una "informală".

SHARE 0

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Murgeanu spune insa ca DG Regio suspecta inca din 2011 că Dragnea este proprietarul TelDrum! „În cazul Teleorman erau suspiciuni, cea mai importanta pentru care ar fi fost o mare problemă, pentru că însemna sută la sută corectie, acea suspiciune se referea că acea firmă TelDrum ar putea să aparţină lui Liviu Dragnea. Asta era tot”, a declarat Răzvan Murgeanu vineri, la ieșirea de la DNA.

 

Murgeanu susţine că discuţia  a durat exact cinci minute, actualul lider PSD fiind interesat "ce se poate întâmpla şi care pot fi consecinţele".

 

"El a întrebat care e situaţia. Îmi aduc aminte, erau două chestiuni foarte clare. Una era legata de o posibilă apartenenţă a firmei ca şi cum ar fi a lui, mă rog, lucru care nu avreai cum să-l dovedeşti, şi mai era ceva legat de o condiţie suspensorie în licitaţie. Nu mi aduc aminte acum exact, dar era ceva restrictiv" a spus Murgeanu, citat de News.ro.
 

Întrebat dacă e vorba despre utilajul la care fac referire procurorii, el a răspuns: "Probabil că ăla".
 

Solicitat să precizeze cine a stabilit întâlnirea, Răzvan Murgeanu a spus că Liviu Dragnea a stabilit-o şi a precizat că s-au întâlnit în benzinărie în anul 2011 pentru că venea de la ţară.
 

Murgeanu a mai spus că auditul în urma căruia a primit reclamaţii ministerul nu era făcut numai pentru judeţul Teleorman, ci pentru patru sau cinci judeţe.
 

"În cazul Teleorman erau suspiciuni, cea mai importanta pentru care ar fi fost o mare problemă,  pentru că însemna sută la sută corectie, acea suspiciune se referea că acea firmă Tel Drum ar putea să aparţină lui Liviu Dragnea. Asta era tot", a subliniat Răzvan Murgeanu.
 

El a explicat cum s-au aplicat corecţiile financiare, respectiv că s-a aplicat în cazul Tel Drum o corecţie financiară în baza unei condiţii "care putea fi considerată cu dedicaţie".
 

"Şi pe aceea i s a dat 25% pentru că pe cea ca e firma lui Dragnea, nu aveai cum să dovedeşti chestiunea asta" a spus Murgeanu.
 

El a precizat ca l-a întrebat pe Liviu Dragnea la acel moment dacă Tel Drum e firma lui şi acesta a negat.

 

*****************


Razvan Murgeanu s-a prezentat vineri la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat de. El declara, inaintea de intalnirea cu procurorii, "ca sunt in acest moment un martor si nu stiu mai mult de atat".

 

Murgeanu a spus, despre intrevederea pe care a avut-o in urma cu sase ani cu Liviu Dragnea, ca "a fost o intalnire informala, era cumva nelamurit de ce se intampla".

 

O informatie importanta in jurul lucrarilor Tel Drum - Euro Construct, care fac acum obiectul investigatiilor DNA este legata de o intalnire din anul 2011 dintre doi oameni-cheie: presedintele CJ Telelorman de atunci, Liviu Dragnea, si secretarul de stat din ministerul de atunci al lui Udrea, Razvan Murgeanu, conform HotNews.

 

Potrivit Digi 24, in 2011 Murgeanu spunea ca a fost sunat de Liviu Dragnea pentru a se interesa de rezultatul auditului Comisiei Europene

 

"Eram la un gratar, la un prieten din Bolintin, cand m-a sunat si mi-a spus ca este in zona si mi-a propus sa ne intalnim (...). El mi-a cerut sa ne vedem in calitatea mea referitoare la fondurile europene, nu ca si cunostinta. Am avut o discutie destul de protocolara (...) M-a intrebat ce scrie in raportul Comisiei Europene. (...) A confirmat ca a fost un audit la Consiliul Judetean Teleorman si eu i-am spus ca nu este un raport favorabil. Nu am vorbit mai mult de cinci minute", spunea Murgeanu in 2011.

 

Comentarii 0

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2025 Revista 22