Murgeanu a spus la DNA ca DG Regio suspecta în 2011 că Tel Drum îi aparține lui Dragnea

E.b. | 08.12.2017

Răzvan Murgeanu, fostul secretar de stat în Ministerul Dezvolatării, a declarat vineri, la ieşirea de la DNA, că discuţia sa cu Liviu Dragnea pe tema Tel Drum, la momentul la care ministerul a primit o înştiinţare din partea auditorilor DG Regio, a fost una "informală".

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Murgeanu spune insa ca DG Regio suspecta inca din 2011 că Dragnea este proprietarul TelDrum! „În cazul Teleorman erau suspiciuni, cea mai importanta pentru care ar fi fost o mare problemă, pentru că însemna sută la sută corectie, acea suspiciune se referea că acea firmă TelDrum ar putea să aparţină lui Liviu Dragnea. Asta era tot”, a declarat Răzvan Murgeanu vineri, la ieșirea de la DNA.

 

Murgeanu susţine că discuţia  a durat exact cinci minute, actualul lider PSD fiind interesat "ce se poate întâmpla şi care pot fi consecinţele".

 

"El a întrebat care e situaţia. Îmi aduc aminte, erau două chestiuni foarte clare. Una era legata de o posibilă apartenenţă a firmei ca şi cum ar fi a lui, mă rog, lucru care nu avreai cum să-l dovedeşti, şi mai era ceva legat de o condiţie suspensorie în licitaţie. Nu mi aduc aminte acum exact, dar era ceva restrictiv" a spus Murgeanu, citat de News.ro.
 

Întrebat dacă e vorba despre utilajul la care fac referire procurorii, el a răspuns: "Probabil că ăla".
 

Solicitat să precizeze cine a stabilit întâlnirea, Răzvan Murgeanu a spus că Liviu Dragnea a stabilit-o şi a precizat că s-au întâlnit în benzinărie în anul 2011 pentru că venea de la ţară.
 

Murgeanu a mai spus că auditul în urma căruia a primit reclamaţii ministerul nu era făcut numai pentru judeţul Teleorman, ci pentru patru sau cinci judeţe.
 

"În cazul Teleorman erau suspiciuni, cea mai importanta pentru care ar fi fost o mare problemă,  pentru că însemna sută la sută corectie, acea suspiciune se referea că acea firmă Tel Drum ar putea să aparţină lui Liviu Dragnea. Asta era tot", a subliniat Răzvan Murgeanu.
 

El a explicat cum s-au aplicat corecţiile financiare, respectiv că s-a aplicat în cazul Tel Drum o corecţie financiară în baza unei condiţii "care putea fi considerată cu dedicaţie".
 

"Şi pe aceea i s a dat 25% pentru că pe cea ca e firma lui Dragnea, nu aveai cum să dovedeşti chestiunea asta" a spus Murgeanu.
 

El a precizat ca l-a întrebat pe Liviu Dragnea la acel moment dacă Tel Drum e firma lui şi acesta a negat.

 

*****************


Razvan Murgeanu s-a prezentat vineri la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat de. El declara, inaintea de intalnirea cu procurorii, "ca sunt in acest moment un martor si nu stiu mai mult de atat".

 

Murgeanu a spus, despre intrevederea pe care a avut-o in urma cu sase ani cu Liviu Dragnea, ca "a fost o intalnire informala, era cumva nelamurit de ce se intampla".

 

O informatie importanta in jurul lucrarilor Tel Drum - Euro Construct, care fac acum obiectul investigatiilor DNA este legata de o intalnire din anul 2011 dintre doi oameni-cheie: presedintele CJ Telelorman de atunci, Liviu Dragnea, si secretarul de stat din ministerul de atunci al lui Udrea, Razvan Murgeanu, conform HotNews.

 

Potrivit Digi 24, in 2011 Murgeanu spunea ca a fost sunat de Liviu Dragnea pentru a se interesa de rezultatul auditului Comisiei Europene

 

"Eram la un gratar, la un prieten din Bolintin, cand m-a sunat si mi-a spus ca este in zona si mi-a propus sa ne intalnim (...). El mi-a cerut sa ne vedem in calitatea mea referitoare la fondurile europene, nu ca si cunostinta. Am avut o discutie destul de protocolara (...) M-a intrebat ce scrie in raportul Comisiei Europene. (...) A confirmat ca a fost un audit la Consiliul Judetean Teleorman si eu i-am spus ca nu este un raport favorabil. Nu am vorbit mai mult de cinci minute", spunea Murgeanu in 2011.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22