Pe aceeași temă
„Am renunțat la numirea ei în calitate de secretar general tocmai din cauza dosarului CNSAS, dar m-am gândit că un transfer de la un minister la altul nu va fi problematic. Mutarea ei ar fi fost de pe postul pe care îl ocupă acum, pe fix același post la economie. Am renunțat la mutare. Îmi cer scuze pentru toată situația creată”, a scris Năsui pe Facebook.
„Ministerul Economiei și Energiei, așa cum este acum, se împarte în două ministere. Personalul se va împărți între cele două ministere. O prioritate a zilelor acestea este organizarea ministerului, iar asta în același timp cu deblocarea schemelor de ajutor de stat aflate în derulare. Unii oameni își doresc să rămână în ministerul economiei, dar unii vor pleca. Din punct de vedere administrativ, am ca scop repar multe lucruri în minister. De aceea am căutat o persoană care să aibă experiență în zona aceasta. Nu cunosc multă lume la stat, așa că am căutat cât de bine am putut persoane”, a adăugat el.
„Văd că se reia minciuna că familia mea ar avea vreo treabă cu fosta securitate. Am crezut că minciuna aceasta se va termina odată cu campania. Ca să fie clar, familia mea nu a avut nicio legătură, de niciun fel, cu fosta securitate, nici înainte de revoluție și nici după”, a mai scris Năsui.
Întrebat, la Digi24, în legătură cu această numire, Năsui a răspuns: „E nevoie de oameni, de persoane care au experiență în administrație. Doamna este director general adjunct acum în Finanțe și ar veni tot pe un post de director general adjunct. E o persoană care și-a demonstrat abilitățile în Ministerul Finanțelor și ar putea să o facă în continuare. Mi-a fost recomandată de oameni care sunt în administrația publică”.
Întrebat dacă știa că are o decizie în primă instanță de colaborare cu Securitatea, ministrul Economiei a răspuns: „Am aflat și eu lucrul acesta din discuțiile cu ea, apoi”.
Florina Prisăcaru a primit în 2019 verdict de colaborare cu Securitatea – poliția politică a regimului comunist. Ea a atacat decizia în instanță, dar a pierdut procesul la Curtea de Apel București. Decizia Curții de Apel nu e definitivă și poate fi atacată cu recurs.