NATO analizeaza noua doctrina militara a Rusiei

T.d. | 23.01.2015

Pe aceeași temă

Alianta Nord Atlantica a inceput sa analizeze noua doctrina militara a Rusiei, potrivit unui anunt facut de comandantul fortelor NATO in Europa, Philip Breedlove, joi la Bruxelles.

"Trebuie sa citim ce scriu. Rusii scriu despre ce gandesc, despre ce pot face", a explicat Breedlove, potrivit Unian, citata de Ziare.com.

"Sefii Apararii din statele membre NATO au evaluat noua doctrina militara a Federatiei Ruse in timpul intalnirii, in asa fel incat sa inteleaga consecintele pe care le va avea", a explicat si seful Comitetului, generalul Knud Bartels.

Federatia Rusa si-a prezentat, la sfarsitul lui decembrie anul trecut, noua doctrina militara. Principala amenintare la adresa Rusiei, se arata in doctrina, este acumularea de forte NATO si destabilizarea in unele regiuni.

Breedlove a dat totusi asigurari ca NATO nu reprezinta o amenintare la adresa Rusiei: "Scopul nostru este sa restabilim normele care au existat in Europa multi ani si vom lucra constructiv pentru restaurarea acestor norme, pe baza carora respectam granitele internationale si respectam suveranitatea statelor".

In acelasi timp insa, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, aflat la Sofia pentru o intalnire cu presedintele Rosen Plevneliev, a reluat ca alianta va pune in aplicare planurile de a avea mai multe forte armate in Europa de Est.

"Am luat masuri pentru a intari increderea, anume mai multe forte armate la sol, pe baza de rotatie, care sa participe la exercitii si manevre. Vom continua sa dezvoltam aceasta activitate. Vom stabili elemente de comanda si control in cel putin sase state est-europene aliate. Vom efectua antrenamente si asta va fi elementul cheie pentru a intari flancul NATO", a dat asigurari Jens Stoltenberg. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22