Nicolae si Plesoianu, insulte incalificabile si fara precedent la adresa lui Juncker

Fara Autor | 06.02.2018

Șerban Nicolae, liderul grupului PSD din Senat, și deputatul PSD Liviu Plesoianu l-au atacat pe Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, intr-un mod incalificabil, insultindu-l in termeni care nu fac cinste nici PSD, nici Romaniei. Motivul: avertismentele lansate de Comisia europeana in legatura cu modificarea legilor justitiei.

Pe aceeași temă

 

„Am văzut niște păreri personale, am văzut pe un domn care este președinte al Comisiei Europene, care a exprimat niște temeri personale, care ne dădea un fel de amenințări să modificăm legile (Justiției - n.r.) conform deciziilor Curții Constituționale. Probabil că nimeni nu i-a spus că amenințarea este ridicolă și ușor etilică, în condițiile în care toate deciziile CCR sunt luate în considerare de Parlament și întotdeauna sunt puse în acord cu deciziile CCR, nu de grija MCV, nu de grija aderării la Schengen, ci pentru că așa scrie în Constituția României încă din anul 1991. Este o părere ridicolă! Pentru că, din punctul meu de vedere, să spui că Parlamentul României trebuie să respecte Constituția este și redundant și, în general, este jenant”, a declarat Șerban Nicola, senator PSD, la Parlament, conform Digi24.

 

Șerban Nicolae a mai arătat că „putem constata că un funcționar de rang înalt al Uniunii Europene își permite să amenințe Parlamentul României, pentru că nimeni, nici măcar cei din apropierea sa nu-i atrag atenția”.

 

 

 

 Şi Liviu Pleşoianu, deputat PSD, îl atacă  Jean-Claude Juncker, pe pagina sa de Facebook.

 

„Eu nu am de gând să pup pe nimeni pe chelie şi nici să tac atunci când IMPOSTURA ar trebui evidenţiată cu glas tare. Tocmai de aceea, o spun fără rezerve: Jean-Claude Juncker e un impostor! Nu are ce să caute în funcţia pe care o deţine şi este o #RUŞINE pentru Uniunea Europeană faptul că un astfel de personaj se află la vârful ierarhiei comunitare!“.

 

 

Razboiul lui Dragnea si Tariceanu cu CE

 

in ianuarie, Comisia Europeana a lansat un apel dur la adresa Parlamentului Romaniei in legatura cu modificarea legilor justitiei si a codurilor penale, printr-o declaratie comuna semnata de presedintele CE, Jean Claude Juncker si de vicepresedintele Comisiei, Frans Timmermans. "Urmarim cu ingrijorare evolutiile recente din Romania. (...) Comisia face apel la Parlamentul Romaniei sa regandeasca actiunile propuse, sa lanseze dezbaterea conform recomandarilor Comisiei si sa construiasca un consens la scara larga cu privire la calea de urmat. Comisia isi reafirma disponibilitatea de a coopera si de a sprijini autoritatile romane in acest proces", se arata in declaratia comuna a celor doi oficiali europeni.

 

In replica, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au afirmat, intr-o scrisoare ca "preocuparile Comisiei sunt cel putin surprinzatoare", in conditiile in care "aceasta preocupare pentru transparenta si consens nu s-a manisfestat" atunci cand Guvernul Ciolos a modificat articole din Codul Penal prin "ordonanta de urgenta, fara nicio dezbatere publica". 

 

Intrebat de Antena3 cum comenteaza reactia Comisiei Europene, Calin Popescu Tariceanu a recomandand Comisiei "sa se informeze mai bine asupra realitatilor politico-juridice din Romania si sa dea o informare corecta".

 

 

Pe 31 ianuarie, într-o conferinţă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker​, a declarat că, dacă legile justiţiei rămân aşa cum le-a votat Parlamentul, discuţiile privind renunţarea la MCV şi intrarea în spaţiul Schengen „se vor pune în alţi termeni”.

 

L-am asigurat pe preşedintele României că ne-am luat angajamentul ca MCV să fie încheiat şi vreau să-mi respect acest angajament. Locul meritat de România este în Schengen şi această comisie nu va înceta până când MCV nu va fi încheiat şi până când România nu va fi recunoscută în mijlocul statelor Schengen”, a afirmat preşedintele Comisiei Europene.

 

Întrebat când poate spera România să acceadă în Schengen, Jean Claude Juncker a subliniat: „Dacă legile din România rămân aşa cum au fost adoptate de Parlament, discuţiile despre MCV şi despre aderarea la Schengen se vor pune în alţi termeni. Şi aşteptăm deciziile Curţii Constituţionale şi, dacă totul decurge cum trebuie, trebuie să asigurăm României locul ei în spaţiul Schengen, pentru că românii nu merită să fie trataţia ca cetăţeni de mâna a doua. România şi românii sunt în centrul vieţii europene şi voi face toate eforturile pentru a-mi îndeplini acest scop, pe atât de repede pe cât ne va permite legislaţia din România”.

 

Președintele Comisia Europeană a mai spus că CE nu va accepta ca România să facă paşi înapoi privind statul de drept. Juncker a ţinut să precizeze că este foarte bine informat.

 

Statul de drept a făcut progrese remarcabile în România şi este îintr-un stadiu acceptabil şi nu vom accepta ca România să facă paşi înapoi pe acest drum. Trebuie să fie un proces ireversibil şi eu am încredere în sistemul judiciar din România. Am luat cunoştinţă că se spune că am fost dezinformat, dar vreau să vă spun că sunt foarte bine informat în tot ceea ce priveşte deciziile în legătură cu statul de drept. Am un dialog civilizat cu Guvernul, dar sistemul judiciar din România funcţionează şi nu putem spune acum acelaşi lucru despre toate statele membre”, a afirmat Jean Claude Juncker.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22