Pe aceeași temă
Nicolicea a fost ironic la adresa ministrului Justiției despre care spune că a fost „mai impresionat” de activitatea lui Augustin Lazăr, decât de cea a Laurei Codruța Kovesi, de îl lasă pe acesta să iasă la pensie. De asemenea, Nicolicea i-a reproșat lui Toader că nu își asumă modificările la legile justiției și că se laudă că a făcut modificările impuse de Curtea Constituțională, ceea ce înseamnă că doar a cârpit, fără a „construi ceva nou".
„Aici nu poate să îi nege nimeni ministrului că a început procesul de evaluare și a început procesul de revocare, în cazul Laurei Codruța Kovesi. La Lazăr se vede că a tărăgănat revocarea acestuia și văd că îl lasă la pensie. Nu văd de ce ar trebui să se oprească și să meargă mai departe în a cere revocarea. Se pare că a fost mai impresionat de activitatea domnul Lazăr și i-a îngăduit să iasă la pensie”, a afirmat Eugen Nicolicea, marți, la Antena 3, potrivit Mediafax.
Deputatul PSD a vorbit și despre modul în care a inițiat Toader ordonanțele de urgență care modifică legile justiției și îi reproșează că se laudă că la legile justiției a făcut modificările impuse de Curtea Constituțională, ceea ce înseamnă că doar a cârpit, fără a "construi ceva nou".
„În ceea ce privește ca administrator rămâne să îl credem, deși opoziția inserează critici la anumite chestiuni necesare mersului justiției, critici cu care nu sunt de acord. În ceea ce privește calitatea de ministru, nu pot să vin cu critici, dar se lăuda cu ce lucruri nu a făcut. Spunea că nu a produs proiectul de coduri, proiectul pe legile justiției. Aici nu sunt de acord. Delimitarea pe care a făcut-o față de Parlament și cei care susțin. Dacă sunt «proaste» e meritul Parlamentului. El înaintase Parlamentului legile lui Prună. De aceea, Parlamentul a trebuit să facă alte proiecte. Nu puteam să mergem cu legile lui Prună mai departe. A inițiat-o selectiv, în sensul că anumite prevederi au încercat să fie implementate. Domnul Toader se lăuda că a făcut modificările pe care le-a impus CCR. Dacă faci doar ce spune Curtea tu cârpești, nu construiești ceva nou. Ori dacă facă după ce Curtea decide, înseamnă că nu faci nimic înainte ca CCR să o ia înainte”, a mai spus deputatul PSD.
Despre moțiunea împotriva lui Toader: Cum să voteze PSD bazaconia asta cu „PSD luați mâinile murdare de pe justiție?"
Criticile lui Nicolicea au loc în contextul în care deputații vor dezbate marți moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, depusă de opoziție și intitulată ”Luați mâinile de pe Justiție”.
Eugen Nicolicea spune însă despre textul moțiunii simple prin care opoziția cere demisia lui Tudorel Toader că este un pamflet, întrebându-se cum să voteze PSD o asemenea "bazaconie” în care scrie "PSD, luați mâinile murdare de pe justiție”.
Întrebat la Antena 3 ce șanse de succes are moțiunea simplă a opoziției, dacă vor fi adoptate modificările la OUG 7, una dintre criticile PNL și USR aduse lui Toader, Eugen Nicolicea a răspuns: "O moțiune nu poate să fie un punct de vedere al Camerei cu bazaconiile scrise acolo. Cum să țină cont Guvernul de îndemnul «PSD luați mâinile murdare de pe justiție»? Cred că pentru un editorial ar merge sau un pamflet”.
Și în cazul în care moțiunea simplă e adoptată de Camera Deputaților, singurul care îl poate demite pe ministrul Justiției este premierul.
„Chiar există o decizie a CCR care spune că o moțiune simplă nu poate să aibă efectele unei moțiuni de cenzură. Singurul care poate să genereze înlocuirea unui ministru nemulțumit de activitatea lui este premierul. Da, dacă și textul te îndeamnă la așa ceva, dacă textul e un pamflet, nu poți să îţi dai demisia. Dacă textul voia să aibă succes, trebuia să adune voturi cam de la toate partidele. Cum să voteze PSD bazaconia asta cu «PSD luați mâinile murdare de pe justiție»?”, a adăugat deputatul PSD.