Noi recorduri negative în India: Peste 400.000 de infectări și aproape 4.000 de decese Covid

Redactia | 06.05.2021

India a înregistrat joi un nou record de infectări cu noul coronavirus, raportând 412.262 de cazuri în ultimele 24 de ore, precum şi cel mai mare număr de decese înregistrat până la această dată.

SHARE 3

Valul doi al pandemiei de COVID-19 a provocat o penurie de oxigen medical şi de paturi în spitalele indiene, relatează EFE, citată de Agerpres.

Cu noile contagieri, India a trecut pragul de 21 de milioane de cazuri de la începutul pandemiei, potrivit celor mai recente date ale Ministerului Sănătăţii.

India a înregistrat, de asemenea, 3.980 de noi decese de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un nou record oficial în această ţară, deşi experţii avertizează că cifra reală ar putea fi mai mare.

India ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai afectate ţări din lume de pandemie, fiind devansată doar de Statele Unite, care au raportat 32,5 de milioane de cazuri, potrivit Universităţii Johns Hopkins, şi este copleşită de cel de-al doilea val de coronavirus, care pare imparabil şi care a suprasolicitat sistemul sanitar, provocând penurii de oxigen medical şi de paturi în mari oraşe precum New Delhi.

Programul indian de vaccinare, deschis recent pentru întreaga populaţie de peste 18 ani, este văzut ca singura metodă capabilă să frâneze răspândirea virusului, deşi ritmul vaccinărilor este departe de cel sperat de autorităţile locale, din cauza lipsei de vaccinuri.

În ultimele 24 de ore au fost administrate 1,9 milioane de doze, o creştere faţă de cifrele din ultimele zile, dar departe de cele 3,5 milioane de vaccinuri administrate în urmă cu câteva săptămâni.

Guvernul indian a recunoscut miercuri, pentru prima dată, că spectaculoasa creştere a cazurilor în numeroase state ale ţării este „corelată” cu o mai mare prezenţă a variantei indiene „dublă mutantă” B.1.617, deşi nu se poate încă stabili „o legătură directă”.

Escaladarea numărului de cazuri a fost atribuită şi nerespectării de către populaţie a măsurilor anti-coronavirus, prin participarea masivă la mitinguri electorale şi la festivalul religios Kumbh Mela, unul dintre cele mai mari şi cele mai vechi ritualuri religioase din lume.

Comentarii 3

Liviu Mocanu - 05-07-2021

Omul a uitat ca nu este unicul proprietar al Terrei. In timp ce unii au domenii de mii de hectare, altii traiesc ca familie intr-o camaruta de 4x4 m. In India omul este platit cu 1 GBP pentru o camasa care costa pe piata 100 de GBP. Sa nu credeti ca dezechilibrele astea vor putea sa scape nepedepsite.

Răspunde

Liviu Mocanu - 05-07-2021

Pe ce baze au preotii autoritatea sa contrazica , sa combata masurile sanitare, pentru unii vitale, impuse de nenorocirea asta de virus ? Mai mult, fiti pregatiti ca povestea asta sa se reia de aici incolo, fiindca e de neevitat, deja.Am intrat in epoca vaccinarilor , fie ca ne convine, fie ca nu. De fapt, totul era o chestiune de timp. Gravele dezechilibre climatice pe care le provocam noi cu lacomia, cu indiferenta ne vor pune in fata nasului notele de plata.

Răspunde

Liviu Mocanu - 05-07-2021

Virusu asta se incapataneaza sa nu respecte traditiile religioase . O fi ateu .

Răspunde

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2025 Revista 22