Pe aceeași temă
Parlamentul a aprobat, sâmbătă, cu 381 de voturi "pentru" şi 22 "împotrivă", numirea a opt membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii de Radiodifuziune, după decizia CC de neconstituţionalitate dată în iulie 2014, scrie Mediafax.
Astfel, cei 8 membri ai Consiliului sunt: din partea PSD - Mirela Fugaru, Ruxandra Săraru, din partea PNL - Ducu Bertzi, Alexandru Muraru, din partea PDL - Radu F Alexandru, din partea PC - Alina Stanciu, din partea UDMR - Demeter Andras Istvan, iar din partea PPDD - Alexandra Dumitraşcu.
PNL a sesizat Curtea Constituţională în privinţa numirii CA al SRR pe motiv că nu a fost respectat algoritmul politic şi nu a primit niciun loc. Curtea a admis în iulie 2014 sesizarea PNL, iar Biroul Permanment a decis ca procedura numirii CA să fie reluată.
Alexandru Muraru este fratele geamăn al lui Andrei Muraru, care va fi consilier prezidenţial. Alexandru Muraru a precizat că este profesor de ştiinţe politice, în perioada 2005-2009 a fost consilier în cancelaria primului-ministru, iar în perioada 2013-2014 a condus Institutul Naţional al Patrimoniului.
După ce au fost aprobaţi de Parlament, cei 8 membri ai CA al SRR au depus jurământul. Aceştia se vor alătura în Consiliul de Administraţie al Radiodifuziunii celorlaţi cinci membri.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat că preşedintele director general al Societăţii de Radiodifuziune rămâne Ovidiu Miculescu.
Cu toate ca Ovidiu Miculescu a fost gasit in incompatiblitate in doua cazuri si in radioul public a izbucnit un scandal pe aceasta tema, PSD continua sa-l sustina si sa-l numeasca in Consiliul de administratie. In primul caz este vorba de faptul ca a ocupat simultan funcţia de membru în Consiliul de administraţie al SRR şi pe cea de manager în Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR), timp de doi ani. Curtea de Apel Bucuresti a confirmat in aprilie 2014 decizia ANI.
In al doilea caz, Ovidiu Miculescu, a fost declarat incompatibil de catre ANI intr-un nou dosar care vizeaza faptul ca in calitatea sa de presedinte-director al Radioului Public s-a autoangajat intr-un proiect finantat din fonduri europene, lucru interzis de lege.
Un alt membru al Consiliuljui de administratie, Demeter Andras Istvan, a fost si el declarat incompatibil de catre ANI.