Pe aceeași temă
Alina Bica, fost sef al DIICOT si arestata preventiv in Dosarul despagubirilor umflate platite de ANRP, ar fi implicata in musamalizarea mai multor cazuri investigate la Parchetul General, potrivit unei ordonante a DNA publicata pe blogul lui Robert Turcescu.
Printre alte altele, ea ar fi primit o mita de 3,5 milioane de euro de la omul de afaceri Ioan Niculae pentru ca dosarul acestuia sa fie tergiversat pana la prescrierea faptelor. In acelasi caz ar fi intervenit si Liviu Dragnea, care i-ar fi promis Alinei Bica sprijinul politic necesar pentru a fi numita procuror general al Romaniei.
In noul dosar de coruptie in care este cercetata Bica, potrivit dezvaluirilor de pe blogul lui Robert Turcescu, ea i-ar mai fi ajutat si pe alti oameni de afaceri multimilionari cercetati de DIICOT pentru infractiuni economice grave.
Dragnea i-ar fi promis ca o sprijina sa ajunga procuror general
Documentul mentioneaza cazul lui Ioan Niculae, care i-ar fi cerut lui liviu dragnea sa intervina pe langa Alina Bica, astfel incat dosarul sau sa fie tergiversat pana la prescrierea faptelor sa opreasca investigatiile pe care le derula in legatura cu utilizatorul unui numar de telefon pe care il folosea Liviu Dragnea.
Niculae a rasplatit-o cu 3,5 milioane de euro, iar Dragnea cu promisiunea ca o va sprijini sa ajunga Procuror General, se spune in documentul DNA.
Consultanta pentru Ovidiu Tender
In alt dosar, cel al omului de afaceri Ovidiu Tender, Alina Bica a fost chiar procurorul de caz.
Tender a apelat la un anume Florin Ionut Mihailescu, devenit consilier al Alinei Bica si angajat totodata la SC PROSPECTIUNI SA, firma omului de afaceri.
Avocatii omului de afaceri au trimis prin Mihailescu acte care sa fie consultate de Alina Bica, cerindu-i sprijinul pentru formularea unei aparari favorabile. Pocurorii DNA afirma ca Mihailescu si Bica au dobindit in schimbul sprijinului acordat lui Ovidiu Tender, cateva terenuri.
In plus, Florin Ionut Mihailescu, ca angajat la SC PROSPECTIUNI SA, incasa si diferite sume de bani.
Foto: blogul lui Robert Turcescu
Buzaianu - Energy Holding
Bogdan Buzaianu, unul dintre "baietii destepti" din energie, a apelat si el la serviciile Alinei Bica.
El a obtinut un document de care avea nevoie intr-un proces, print-un consilier al Alinei Bica, Mihail Udroiu.
Pentru serviciile aduse, Udroiu a fot recompensat cu o excursie in Dubai.
De asemenea, noteaza procurorii, “au rezultat indicii infractionale privind traficarea si cumpararea influentei pentru solutionarea favorabila a unor contracte din domeniul sistemului de aparare, ordine publica si siguranta nationala si solutionarea favorabila a unor dosare in care era implicata firma Energy Holding si alte firme apartinind numitului Buzaianu Bogdan Nicolae sau in raport cu care acest avea interes, aflate pe rolul Tribunalului Bucuresti”.
In document se vorbeste despre mai multe persoane care “foloseau telefoane cu cartele oferite de Buzaianu si intilniri conspirate pentru reusitele infractionale”.
Cazul Bica-Cocos
In ordonanta este amintit si Dosarul despagubirilor ANRP, in care este arestata Alina Bica.
O parte din actiunile obtinute la Fondul Proprietatea in urma acestei afaceri, noteaza procurorii, "au fost tranzactionate, iar o parte din bani au fost directionati catre membrii familiei Cocos (Cocos Dorin, Cocos Alin si Udrea Elena Gabriela)".
Pentru serviciile aduse cauzei, Alina Bica a primit, "fara a plati contravaloarea, o cota parte dintr-un teren situat in Snagov, in suprafata de 4.425 de metri patrati, apartinind numitei Chiriac Olguta", se arata in documentul citat. Olguta Chiriac, noteaza procurorii, este fosta sotie a lui Dorin Cocos si mama lui Alin Cocos. Tranzactia imobiliara a fost realizata prin interpusi.
Cazul Constantin Marius Stoica
Intr-un al caz este mentionat omul de afaceri Constantin Marius Stoica, care a incercat sa intervina la conducerea ANAF pentru a obtine o solutie favorabila intr-un dosar sau declinarea spetei catre DIICOT, acolo unde avea posibilitatea sa realizeze trafic de influenta asupra Alinei Bica prin intermediul consilierului acesteia, Florentin Ionut Mihailescu.
Procurorii noteaza ca, in mai 2013, Stoica a intervenit si la seful ANAF, Serban Pop, in scopul de a scoate de pe piata firma concurenta Sensiblu, dar si la directorul general adjunct al Directiei de Administrare Fiscala a Marilor Contribuabili, Nicusor Adrian Nica, in scopul scoaterii de pe piata a unei alte firme concurente, numita Syco. Stoica voia ca ANAF sa declanseze controale fiscale la aceste firme concurente in scopul eliminarii lor de pe piata.