Noul CNATDCU va fi funcțional la jumătatea lunii martie

Silvia Simion | 26.01.2016

La sfârșitul lunii februarie, cel târziu până la jumătatea lunii martie, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare va fi reorganizat și funcțional, afirmă ministrul Educației Adrian Curaj într-un interviu acordat Revistei 22.

Pe aceeași temă

 

Ministrul anunță că membrii CNATDCU vor fi aleși dintr-o listă de candidați integri și performanți de către un comitet de selecție format din personalități academice din țară și din străinătate. Noul CNATDCU, reorganizat, va putea analiza lucrările acuzate de plagiat dincolo de decizia universităților care au acordat titlurile, iar decizia CNATDCU va deveni obligatorie.

 

Mă gândesc la un comitet de selecție, cu personalități, să zicem, doi români din țară, două personalități din străinătate, care nu vor face parte din Consiliu. Se va face un call la nivel național, cine dorește își depune candidatura, sau pot fi recomandări. Acest comitet va face o selecție, să zicem între 15 și 25 de persoane pentru fiecare comisie în parte. (…) Toată lumea va putea să-și depună CV-ul. Comitetul de selecție va alege o listă cu de două ori mai multe persoane decât avem nevoie în comisia respectivă și după aceea lista aceasta va fi transmisă comunității respective (n.r. academice), care îi va alege pe cei care o vor reprezenta pe următorul ciclu în acel mecanism”, spune ministrul Adrian Curaj.

Criteriile pentru înscriere vor fi performanța și integritatea. Comitetul de selecție, cu personalități, va fi public, ministrul Educației subliniind că ”în țară avem personalități de necontestat și avem și în străinătate personalități la universități mari”.

În opinia lui, prezența acestor personalități în CNATDCU va reprezenta ”un mesaj puternic, care va da profundă încredere în mecanismul de selecție, pentru că nu va veni cineva să spună „îl vreau pe-ăsta, pe-ăsta“.

Citiți aici interviul integral.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22