Oameni vs. patrupede. Firea vrea sa ne bage in Europa cu un hotel pentru caini si pisici

I.m. | 30.08.2017

Gabriela Firea, primarita pesedista a Capitalei, si-a revizuit promisiunile, in loc de spitale si infrastructura, vrea sa faca un hotel pentru caini si pisici, ”util cetatenilor care doresc cazarea acestora” si sa inchirieze locuinte de pe piata libera pentru cazurile sociale.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Ambele proiecte au fost votate de Consiliul General, desi ultimul nu precizeaza nici cite locuinte vrea sa inchirieze, nici ce suma este prevazuta. In schimb, proiectul care prevedea acordarea a inca 25.000 de vouchere de 500 lei pentru achizita de biciclete a fost respins, potrivit HotNews.ro.

 

 

Mai grijulie cu patrupedele decit cu locuitorii Capitalei, Gabriela Firea vrea sa construiasca in afara de un hotel si un cimitir pentru inhumarea cainilor si a pisicilor.

 

„Este un proiect care plasează Bucureştiul în rândul Capitalelor europene. Sunt câteva încercări în mediul privat, dacă vor să se asocieze cu noi, le vom acorda sprijin, însă nu este suficient”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

 

„Realizarea studiilor va beneficia şi de sprijinul unor specialişti în domeniul medicinei veterinare (medici veterinari din cadrul Universităţii de Medicină Veterinară, etologi şi chinologi)”, se arată în proiectul de hotărâre.

 

În şedinţa de Consiliu General din 27 aprilie, a fost aprobată „Strategia pentru protecţia şi bunăstarea animalelor în Municipiul Bucureşti”. În această strategie mai sunt incluse proiecte privind înfiinţarea Poliţiei Animalelor ca divizie specializată în domeniul animalelor din cadrul Poliţiei Locale Bucureşti, împreună cu un dispecerat municipal special, înfiinţarea Serviciului Municipal de Urgenţă şi Resuscitare Veterinară (SMURV), care va fi dotat cu clinici veterinare mobile, folosirea animalelor în diverse evenimente culturale sau sportive, dar şi organizarea de târguri dedicate acestora, oferirea gratuită de cursuri de disciplină canină persoanelor care adoptă căţei.

 

 

Necunoscuta locuintelor sociale la pret de piata

 

 

Primaria Capitalei va inchiria locuinte de pe piata libera  pentru cazurile sociale si cele de urgenta pe o perioada de 12 luni, potrivit unui proiect de hotarare adoptat miercuri de  Consiliului General al Municipiului Bucuresti. In proiectul de hotarare nu se precizeaza nici cate locuinte vrea sa inchierieze Primaria nici ce suma va aloca pentru asta, nici in ce conditii se vor inchiria. In plus, in urma cu cateva luni municipalitatea si-a infiintat o firma pentru constructia de locucuinte, dar care nu a facut nimic pana acum, scrie Hotnews.com.



"Pana la momentul in care Trustul Metropolitan de Constructii va finaliza constructia de locuinte, apelam la o etapa premergatoare si inchiriem locuinte de pe piata libera, dupa o negociere foarte serioasa, astfel incat aceste familii sa isi gaseasca o rezolvare a situatiei locative. Criteriile sunt prevazute de lege, procesul va fi unul transparent", a declarat primarul general.

 

Selectia imobilelor ce vor fi inchiriate se va face de catre o comisie mixta stabilita de Primarul general si vor ajunge la familiile ajunse pe lista de prioritati. La nivelul Primariei Capitalei exista 3.000 de cereri pentru locuinte sociale, iar la nivelul Capitalei circa 18.000, a declarat Tudor Tim Ionescu, consilier general.

 

"In prezent la Primaria Municipiului Bucuresti - Directia Patrimoniu - Serviciul Spatiu Locativ si cu Alta Destinatie sunt inregistrate un numar mare de solicitari privind cererea de locuinte sociale, solicitari pentru care Primaria Municipiului Bucuresti se preocupa in a gasi solutii pentru rezolvarea acestora, indeosebi prin identificarea de amplasamente pentru edificarea unor ansambluri de locuinte, incluzand si cladiri cu functiuni sociale in vederea asigurarii de unitati locative catre cetatenii aflati in situatii locative deosebite, respectiv, pentru persoanele evacuate, inclusiv din Centrul Istoric, cazurile sociale, si cele de urgenta, insa acesta este un proces care presupune parcurgerea unor etape. Avand in vedere faptul ca exista un numar mare de solicitari pentru locuinte sociale, cat si un deficit de locuinte sociale libere, iar legislatia in vigoare respectiv, Legea nr. 114/1996 privind locuintele, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, H.G.R. nr. 1275/2000 privind Normele metodologice pentru punerea in aplicare a prevederilor Legii nr. 114/1996 si O.U.G. nr. 74/2007 privind asigurarea fondului de locuinte sociale destinate chiriasilor evacuati sau care urmeaza a fi evacuati din locuintele retrocedate fostilor proprietari, prevede asigurarea necesarului fondului de locuinte, ca o solutie interimara existenta ar fi posibilitatea demararii procedurilor pentru identificarea de locuinte de pe piata libera in vederea inchirierii de catre Municipiul Bucuresti pentru cazuri sociale si cele de urgenta", se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare.

Primaria Capitalei a identificat cele 6 amplasamente pe care Trustul Metropolitan de constructii va demara procedurile preliminare pentru edificarea unor ansambluri de locuinte, pentru tineri, de serviciu sau sociale, unele dintre acestea incluzand si cladiri cu functiuni sociale, a anuntat primarul Gabriela Firea la prezentarea bilantului de 1 an de mandat. Este vorba de construirea a 6570, cel mai mare ansamblu fiind in sectorul 6 si ar urma sa aiba 5.000 locuinte sociale.

 

Cele 6 terenuri sunt:

- Str. Mexic nr. 19, sect. 1, 34.450 m2, 700 de unitati locative + gradinita

- Str. Aviator Banciulescu nr. 5, sect. 2, cca. 1,9 ha, cca. 250 unitati locative

- Calea Dudesti nr. 165, 3133 m2, 100 unitati locative

- Str. Ion Sahighian nr. 6, sect. 3, 7470 m2, 300 unitati locative

- Str. Orastie nr. 12, sect. 4, 7685 m2, 220 unitati locative

- Str. Aeriana nr. 6, sect. 5, 100.000 m2, 5000 unitati locative + gradinita+ camin de batrani

- Bd. Timisoara nr. 108, sect. 6, 32192 m2, 1400 unitati locativeAlte 10 amplasamente se afla in studiu pentru determinarea compatibilitatii cu astfel de proiecte.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22