OncoGen și Institutul Cantacuzino au încheiat un acord pentru obținerea unui vaccin anti-Covid

Laurentiu Gheorghe | 27.05.2020

​OncoGen, specializat în terapii personalizate pentru cancer, și Institutul Cantacuzino au semnat un acord de colaborare pentru a continua cercetarea în vederea dezvoltării unui vaccin împotriva COVID-19.

Pe aceeași temă

Centrul OncoGen și Institutul Cantacuzino au câștigat competiția organizată de Ministerul Educației și Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului SARS-nCov-2 - suma câștigată se ridică la 3,5 milioane RON și „ne permite continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva Covid-19", anunță reprezentanții OncoGen.

„Suma se ridica la 3,5 milioane RON și ne permite continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen și recunoscut atât de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cât și de Guvernul Britanic", au anunțat reprezentanții Centrului Oncogen din Timișoara.

Cercetătorii OncoGen și-ar dori ca vaccinul împotriva SARS-nCoV-2 la care lucrează să fie administrat intranazal - fie sub formă de picături, fie prin pulverizare. "Noi am ales această metodă, intranazală, luând în considerare felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman", arată reprezentanții OncoGen.

„Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producția de vaccinuri în România, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen. Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanțial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producției de vaccinuri", mai spun reprezentanții OncoGen.

Una dintre primele potențiale metode de producere a unui vaccin împotriva temutului coronavirus din China a fost pusă pe hârtie de o echipă de cercetători români, la Timișoara, declara în urmă cu 3 luni directorul centrului OncoGen, Virgil Păunescu, într-un interviu acordat HotNews.ro.

Virgil Păunescu spunea însă atunci că țara noastră nu are în acest moment resurse să și fabrice un astfel de vaccin. El preciza că cercetătorii de la Centrul OncoGen din Timișoara au trimis însă potențiala metodă de producere a vaccinului către colegii lor din Europa și din Statele Unite, "cei care pot să ducă mai departe povestea asta, adică să producă vaccinul".

La începutul lunii mai, managerul Spitalului Judeţean Timiş a anunțat că a deschis o anchetă după ce profesorul Virgil Păunescu, directorul Centrului OncoGen, scrisese pe Facebook că s-a vaccinat singur cu vaccinul aflat în cercetare la OncoGen.

OncoGen este cel mai mare centru de terapii personalizate pentru cancer din estul Europei. Centrul funcționează de aproape 5 ani și jumătate la Timișoara, în cadrul Spitalului Județean din oraș, dar într-o clădire separată, a fost construit din bani europeni și dezvoltă terapii genetice și celulare de tratare a cancerului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22